23948sdkhjf

H2 Logic åbner ny brinttankstation

Ved en åbningsceremoni i norske Lillestrøm blev endnu en brinttankstation fra H2 Logic onsdag sat i drift. Den næste station åbnes i København.
Tankstationen er en del af Akershus Energipark, som skal udvikle og afprøve et væld af brint teknologier. Den forsynes derfor som den første i verden med brint produceret på basis af husholdningsaffald.

For H2 Logic er det den fjerde brint tankstation på kun 12 måneder, hvilket er uofficiel verdensrekord for flest stationer på kortest tid. Det markerer samtidig også, at H2 Logic er nået langt i standardiseringen og strømlining af H2Station-produktet.

- Med Lillestrøm stationen har vi fastslået vores position som én blandt de førende leverandør af brint tankstationer globalt. Antallet af stationer indenfor ét år er ikke set før i verden, og bidrager signifikant til vore bestræbelser i at reducere omkostninger, øge energieffektiviteten og driftspålideligheden på vores H2Station® produkt.” udtaler Jacob Krogsgaard, direktør i H2 Logic A/S.

Læs også: H2 Logic opruster til øget aktivitet

Påfyldningen af brint i Lillestrøm sker på nøjagtig samme måde som andre nyere brint tankstationer rundt om i verden, da bilproducenter og olieselskaber allerede for år tilbage blev enige om standarder for tankstuds og påfyldningsmetode. Det sikrer at en brintbil altid kan tankes med brint til 500 kilometers kørsel på tre minutter overalt i verden.

Brint tankstationen ejes af HyNor Lillestrøm AS, som er et joint-venture mellem det lokale energiselskab Akershus Energi, IFE Venture, Kunnskapsbyen Lillestrøm, Kjeller Innovasjon og Skedsmo kommune. Stationen indgår i en større udviklingsindsats for brint teknologier i Lillstrøm-området, hvor der foruden brint produktion fra affald også skal testes andre brint produktions og kompressionsteknologier.

København er næste stop
For H2 Logic er leveringen til Lillestrøm sket som et standardiseret produkt kaldet H2Station, der bygger videre på lignende stationer som er åbnet i Holstebro, Oslo og Finland de seneste 12 måneder. Netop standardiseringen og fokuseringen af H2Station er afgørende i bestræbelserne for forsat prisreduktion og global positionering af H2 Logic.

Foruden fortsat videreudvikling af H2Station-produktet arbejdes der også på at fastholde en kontinuerlig og stødt stigende leverance af yderligere stationer fremadrettet. Den næste station forventes åbnet i København i starten af 2013.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.125