23948sdkhjf

B&O vil skabe endnu bedre lydoplevelser

Bang og Olufsen skal sammen med Aalborg Universitet levere endnu bedre lydkvalitet ved hjælp af intelligente højtalere i et nyt forskningsprojekt.
Projektet skal gøre højtalere i stand til automatisk at tilpasse sig de akustiske omgivelser. Målet er at skabe og placere gode lydzoner i en ønsket lytteposition uafhængigt af højtalernes placering.

Avanceret signalbehandling
Ved hjælp af avanceret signalbehandling vil erhvervspostdoc og civilingeniør Jesper Kjær Nielsen i de næste tre år forsøge at få højtalere til skabe gode lydoplevelser i den ønskede lytteposition uanset højtalernes placering. Dette gøres ved hjælp af de ”rigtige” højtalere, der skal skabe såkaldte virtuelle højtalere, som kan bruges til at skabe gode lydzoner, som lytteren selv kan placere og flytte uden at skulle flytte de ”rigtige” højtalere.

Høje forventninger
Bang og Olufsen lægger ikke skjul på at de har høje forventninger til projektet.

- Det vil kunne løfte kvaliteten af lydgengivelsen yderligere både for vores traditionelle højtalersystemer, men også for vores højtalersystemer til biler,” fortæller Senior Manager, Acoustic Research & Solutions, Jan Abildgaard Pedersen, der er Jesper Kjær Nielsens mentor på Bang & Olufsen.

- Desuden har vi i Bang & Olufsen rigtigt gode erfaringer i at samarbejde med Aalborg Universitet, der har nogle helt unikke kompetencer inden for audio signalbehandling, tilføjer Abildgaard Pedersen.

Det treårige projekt er støttet af Højteknologifonden.

Fakta
Budget: 2,7 millioner kroner
Højteknologifondens investering: 1,4 millioner kroner
Projektets titel: Adaptive Estimation of the Room Acoustics


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11