23948sdkhjf

Widex vinder stor europæisk patentpris

Widex har netop vundet den prestigefyldte patentpris ved European Inventor Award 2012.
Prisen tildeles for Widex’ banebrydende computerteknologi til at designe høreapparater med.

Dette år vandt de tre opfindere Jan Tøpholm, Søren Westermann og Svend Vitting Andersen fra Widex prisen i den store industri-kategori, som blandt andet tyske Audi tidligere har vundet.

Patentverdenens svar på Oscaren
For andet år i træk vinder en dansk virksomhed en prestigefyldt, europæisk patentpris ved European Inventor Award, der betegnes som patentverdenens svar på Oscaren.

- Prisen sætter en tyk streg under danske virksomheders innovationsevne og deres evne til at benytte patentsystemet offensivt til at skabe vækst og beskæftigelse i den globale konkurrence, siger erhvervs- og vækstminister Ole Sohn.

Fakta om prisuddelingen
Den Europæiske Patentpris uddeles af Den Europæiske Patentorganisation (EPO) for at fejre de største opfindelser i Europa og i verden. Prisuddelingen blev afholdt i samarbejde mellem Kommissionen og det danske EU-formandskab.

Sidste år vandt Jens Dall Bentzen fra Dall Energy ApS i kategorien for små og mellemstore virksomheder, og tidligere har opfindere fra Novo Nordisk og it-virksomheden Cryptomatic været nomineret.

Kilde: Erhvervs- og Vækstministeriet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096