23948sdkhjf

Medtronic vil måle blodsukker uden gener

Et projekt støttet af Højteknologifonden skal finde frem til farvestoffer, der kan bruges i det miniaturiserede instrument til måling af blodsukker.
Et prik i fingeren, en lille bloddråbe og så en måler, der fortæller, hvilket niveau blodsukkeret ligger på i dag. Det er hverdag for mange diabetikere, hvilket kan være til stor gene for patienten.

Nu skal de mange prik i fingrene dog gøres færre. I hvert fald hvis det står til et nyt projekt støttet af Højteknologifonden.

Projektet sker i et samarbejde mellem Nano-Science Centeret på Kemisk Institut, Københavns Universitet, Medtronic R&D Diabetes Denmark A/S, som er globalt førende inden for medicinsk teknologi, og erhvervspostdoc Kasper Lincke.

Den ideelle samarbejdspartner
- Medtronic er den ideelle samarbejdspartner til dette projekt. De har masser af viden og knowhow inden for produktion og udvikling af diabetessensorer, siger Lektor Bo W. Laursen fra Københavns Universitet, som skal være mentor for Kasper Lincke under projektet.

Projektet skal bane vej for en lille måler, der kan indopereres i diabetespatientens arm, så blodsukkeret automatisk bliver målt. Lykkes det, er det slut med at prikke i fingrene efter blod flere gange daglig.

Den lille måler fungerer ved hjælp af lys, hvilket er en helt ny måde at måle blodsukker på. Og netop lyset er essentielt i det nye projekt.

Målet med projektet
-Målet med projektet er at udvikle farvestoffer til en sensor, som giver respons i form af lys, når blodsukkerkoncentrationen stiger eller falder. Med farvestofferne kan en mindre lyskilde anvendes, og på den måde kan lysmålerens størrelse begrænses. Det gør det også lettere for patienterne at leve med, fortæller Kasper Lincke.

Fakta
Budget: 3 millioner kroner
Højteknologifondens investering: 1,6 millioner kroner      
Projektets titel: Near infra-red dyes for continuous in vivo glucose sensor device


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094