23948sdkhjf

GPV-topchef: Vi skal passe på hinanden nu

CEO Bo Lybæk var ikke sen til at sende æren videre til medarbejderne og deres hårde arbejdsindsats, da GPV i sidste uge fremlagde regnskabet for 2021. 

Markant vækst på både top og bund. Ny rekord. Topchefen var tilfreds.

- Det gode resultat skyldes først og fremmest vores agile organisation og evnen til at udnytte produktionskapaciteten maksimalt, så vi kan levere så meget som muligt til kunderne, sagde Bo Lybæk

Men de aktuelle omstændigheder i verden, Europa og især Ukraine, bekymrer Bo Lybæk. GPV har ikke produktion i landet, men konflikten kan sætte sig på mange planer i forhold til forsyningskæder og efterspørgsel.

Men det er især lige nu det mentale aspekt, bekymringen går på.

- Vi gik som mange andre og regnede med, at nu skulle vi endelig lige have et lille pusterum oven på to meget specielle og meget, meget krævende år, siger Bo Lybæk med henvisning til først hele corona-situationen i 2020 og 2021, der vendte op og ned på hverdagen i alle dele af den store organisation. Hjemsendelser, nedlukninger, sygdom, uvished.

Det var et pres, der skulle håndteres.

Dernæst kom komponentmanglen, hvor knaphed og uvished om leveringer af komponenter, lægger et massivt pres på en industriorganisation, hvor det alle dage har været planlægning, effektivitet og optimering på produktionslinjerne, der har gjort forskellen på succes og fiasko. Nu var der uvished og usikkerhed.

Den perfekte storm i forsyningskæderne er krisen blevet kaldt.

Det var et pres, der skulle håndteres.

Presset af usikkerheden

I de første uger af 2022 begyndte de første tegn på, at situationen kunne nærme sig en form for normal igen. Omend lange leveringstider, så dog et tidspunkt for levering.

Man begyndte at skimte konturen af, at forsyningskæderne kunne begynde at arte sig igen.

Men med den russiske invasion af Ukraine for et par uger siden, så rammer usikkerheden igen. Hvad kommer det til at betyde?

For Ukraine? Forsyningskæderne? Økonomien? Verdensfreden?

- Jeg har sagt til medarbejderne, at det er vigtigt, at vi lige nu er opmærksomme på hinanden, og at vi sørger for at passe på hinanden. Vi har været pressede i lang tid nu. Hårdt pressede og i længere tid, end jeg har oplevet før, siger Bo Lybæk.

GPV beskæftiger knap 4.000 medarbejdere på fabrikker i Danmark og i syv andre lande.

Læs mere om: GPV
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093