23948sdkhjf

Cadence-chef: Dansk marked er lærerigt

Electronic Supply fik lejlighed til at møde Charles Giorgetti, der er vicedirektør i verdens førende leverandør af EDA-løsninger, til en snak om den danske elektronikbranche.
Hvad kendetegner den danske elektronikbranche og hvordan ser den ud vurderet på afstand af en mand med et globalt udsyn?

Electronic Supply (ES) udnyttede det første besøg i Danmark fra Charles Giorgetti, der er vicepræsident i Cadence Design Systems, til at få en udefrakommendes ekspertvurdering.

- Det er udfordrende at arbejde på et marked som det danske, hvor der ikke findes særligt mange store virksomheder, men hvor man i stedet arbejder sammen med flere hundrede forskellige kunder. Sandheden er, at vi som virksomhed lærer en masse af det, fordi alle har forskellige krav og ønsker.

ES: Selvopfattelsen i Danmark er ofte, at vi er meget kreative og nytænkende. Er det også dit indtryk af de danske virksomheder med tilknytning til elektronikbranchen?

- Det danske marked fremstår meget kreativt, hvad enten det eksempelvis gælder høreapparater eller højttalere. Her formår virksomheder at tænke både forskelligt og innovativt samtidig med, at der tydeligvis er fokus på at optimere produktionen.

ES: Men kan man satse på kreativitet alene og lade lande som Kina om at stå for produktionen?

- Danmarks styrke ligger ikke inden for masseproduktionen, men derimod den kreative udvikling. Men produktion skal heller ikke altid være ufaglært. Stadig flere produktionsjob i USA, hvor jeg kommer fra, kræver mere og mere af dem, der besidder dem.

ES: Så hvad ville dit råd til den danske statsminister være, hvis du fik muligheden for at hjælpe hende med at sikre Danmarks fremtid?

- Hun skal fokusere på uddannelsessystemet. Elektronisk design er vigtigt for en bred vifte af vidt forskellige virksomheder. Det vedrører ikke kun de typiske elektronikvirksomheder, for elektronik er det, der aktiverer alting. Desuden skal hun hjælpe med at beskytte de danske firmaers intellektuelle rettigheder. Danmark skal hjælpe til ved at lægge pres på de lande, der er mistænkt for IP-snyd, ved eksempelvis at lade være med at importere fra dem.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.175