23948sdkhjf

Chipmangel spæder til 40 procent vækst hos 7-årig Lyngby-virksomhed

- Chipmangel har været med til at skabe vækst i vores forretning, fortæller Søren Manicus, CEO for den specielle elektronik-virksomhed Indesmatech.

Den særlige forretningskonstruktion har netop afleveret regnskab for 2021. Og det ser godt ud.

Omsætningen for Lyngby-virksomheden er oppe med 40 procent. Bundlinjen viser et øget overskud til 0,8 millioner kroner, og staben er gennem året udvidet fra 12 til 18 medarbejdere på tværs af de lande, som Indesmatech arbejder i.

Danmark, Sverige, Norge, Finland, Baltikum, Irland og Storbritannien.

Indesmatech arbejder på tre forretningsområder i tre teknologiområder. Først og fremmest er man nordeuropæisk agent for otte amerikanske og asiatiske chipproducenter. Den del tegner sig for cirka halvdelen af forretningen. En fjerdedel kommer fra rådgivning af producenter og den sidste fjerdedel fra den webshop, hvor man sælger færdige LoRaWAN løsninger.

Indesmatech er agent for:

  • Acconeer
  • Ignion
  • Melexis
  • Microchip
  • Semtech
  • Synaptics
  • TDK Invensense
  • Winbond

Kilde: Indesmatech

Teknologiområderne er IoT, embedded computing og audio og sensorprodukter.

- I og med, at vi arbejder med de her specielle teknologier, og at vi har med større kunder at gøre, så er komponentmanglen faktisk gået hen og har styrket vores forretningsudvikling, fordi vi har været i standt til at kunne sikre, at der har været en prioritering af vores kunder hos de chipproducenter, som vi repræsenterer, siger Søren Manicus.

- Så at have et ben som agent og et ben i at facilitere rådgivningsprocessen har været en markant årsag til vores vækst, lyder det fra direktøren.

Søger sydpå efter mere vækst

Næsten tre måneder inde i det nye regnskabsår peger pilen på yderligere vækst for Indesmatech. Og vejen dertil er, udover fortsat at arbejde intensivt i de eksisterende markeder, ekspansion.

- Det er jo lykkedes for os at blive en Nordeuropæisk virksomhed. Nu skal vi til at kigge på resten af Europa. På grund af de sørgelige omstændigheder i Ukraine er det blevet lidt forsinket, siger Søren Manicus.

- Men vi har helt klart ambitioner om, at vi skal fortsætte vores organiske vækst og det skal ske ved, at vi søger sydpå. Og det oplagte vil jo være at kigge på det østeuropæiske område, siger Søren Manicus.

Første skridt for Indesmatech er således at få nye agentaftaler på plads med chipproducenterne i de nye lande. Der er ikke aftaler på plads endnu. Der er dog muligheder i lande som Polen, Slovakiet, Ungarn og Rumænien.

- Enten kan det være, at chipproducenterne ikke har haft en strategi om at have en agent i et givent territorie, eller også kan de se, at vores unikke sammenkobling af chipteknologi, rådgivning og forhandling af færdige løsninger kan give incitament til at ændre sin struktur i et givent territorie, siger Søren Manicus.

Indesmatech Aps.
mio. kr. 2021 2020
Bruttofortjeneste 4,51 3,44
Resultat af primær drift 0,97 0,73
Resultat før skat 1,03 0,75
Årets resultat 0,80 0,58
Balancesum 5,14 3,11
Egenkapital 2,23 1,43
Antal ansatte i DK ( i alt) 6 (18) 5 (12)
Regnskabsåret blev afsluttet 31.december 2021.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094