23948sdkhjf

Sonion overvejer frasalg i løbet af 2012

Inden årets udgang skal det besluttes, om satsningen på medicinsk udstyr skal opgraderes gennem opkøb eller helt frasælges.
Høreapparatproducenten Sonion er kommet til en skillevej, når det gælder satsningen på medicinsk udstyr.

Virksomheden introducerede i 2010 et nyt biopsiapparat, der kan tage op til ni vævsprøver ad gangen med kun et stik. Og trods en positiv start, har udviklingen siden fladet ud, så divisionen næppe kan leve op til målet om at udgøre 30-35 procent af det samlede salg inden for 3-5 år.

Derfor overvejer Sonion nu enten at tilkøbe sig mere masse til division – eller helt at sælge den.

- Hvis man ser balancen, så er det nemmere at sælge fra end købe op. Det er svært at finde noget, der passer sammen med vores, hvor vi ikke risikerer, at det bliver noget, der kommer til at dræne meget ledelseskapacitet, så det kan skade kerneforretningen, siger adm. direktør Jørn Mørkeberg til Børsen.

Tager markedsandele
Han mener, at en beslutningen skal tages inden årets udgang, så Sonion ved, om fokus fremover skal lægges fuldt ud på udviklingen og produktionen af høreapparater.

Her vokser markedet generelt på 3-5 procent i volumen, mens prisudviklingen er svagt negativ.

- Vi tager lidt markedsandele og sælger større volumen til den enkelte kunde, og det hæmmer prisudviklingen lidt. Det bliver i nogen udstrækning modvirket af vores nye produkter, der introduceres til lidt højere pris, siger Jørn Mørkeberg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.155