23948sdkhjf

Lageret tømt på få uger: MyDefence mærker nye penge i forsvars-industrien

Hos nordjyske MyDefence, der udvikler og producerer udstyr til detektion og jamming af droner, mærker man ganske tydeligt, at der flere steder i Europa nu kommer flere penge til at styrke militære enheder.

Inden for de seneste måneder er lageret solgt ud, og ordrerne kommer ind i en lind strøm.

- Ja, det kan vi helt sikkert mærke. Anskaffelsesprocessen er blevet forkortet. Og der bestilles flere af gangen til de enkelte kunder, fortæller Dan Hermansen, CEO og medejer af MyDefence i Nørresundby.

Efterspørgslen kommer også fra det danske forsvar, som MyDefence ganske naturligt har haft et langt samarbejde med. Den nordjyske producent bor i øvrigt nærmest dør om dør med Aalborg Kaserne.

Den øgede efterspørgsel kommer på det perfekte tidspunkt for den otte-årige virksomhed. Efter en lang periode med udvikling og markedsmodning er MyDefence nået til det punkt, hvor man for alvor skal vækste forretningen.

Om MyDefence:

  • Etableret i 2013
  • Udvikler og producerer udstyr, der kan spore droner og dronepiloters placering.
  • Udvikler og producerer en dronejammer, der kan fratage styringen af dronen.
  • Der er seks forskellige systemer, der spænder lige fra et mandbåret system til systemer monteret i køretøjer til store systemer med høj rækkevidde.
  • Priserne spænder fra et niveau omkring 150.000 kroner for det mindste system til over en million for de største.

- Vi skal tredoble vores omsætning i år, og vi forventer at kunne sælge 100 systemer inden for det første halvår i år, siger Dan Hermansen.

Ny medejer giver vækst

MyDefence voksede sidste år ud af sine daværende lokaler og flyttede til nye, hvor der blandt andet er markant bedre produktionsforhold.

Virksomheden beskæftiger omkring 30 medarbejdere, hvor de fem er dedikerede til selve produktionen, hvor det handler om sluttest og samling af dronedetektor-systemerne. Produktionen af selve elektronikken er lagt ud til produktionspartnerne RAVI Electronics og Necas.

Sidste år købte det israelske industrikonglomerat Avnon Group sig ind i MyDefence via datterselskabet Skylock Systems Ltd.

Skylock Systems Ltd. er en del af det israelske konglomerat, Avnon Group, der repræsenteret i 60 lande leverer nøglefærdige løsninger og teknologier til regeringer, forsvar, efterretningsenheder, samt politi- og specialenheder inden for forsvar og sikkerhed. 

- Vores nye ejere har været med til at åbne mange døre på nye markeder især i Asien og i Afrika, men også i forhold til at komme med i større handler, hvor vi kan levere til nye kunder, siger Dan Hermansen.

- Vi er klar til at øge vores produktion ganske betragteligt for at imødekomme den nye efterspørgsel, fortæller Dan Hermansen, der også mærker stor interesse fra potentielle kunder uden for det militære system.

Det er typisk fra klassisk, kritisk infrastruktur som flyvepladser, lufthavne og kraftværker. Men der er også interesse fra eksempelvis fodboldstadions og andre steder, hvor mange mennesker er samlet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094