23948sdkhjf

Dong Energy ruster sig til fremtidens el-net

Et intelligent management-system fra Telvent er med til at geare Dong Energy til fremtidens el-net.
I 2020 skal halvdelen af energien i Danmark komme fra vedvarende energikilder. Det stiller store og nye krav til distributionsnettet, og nu har Danmarks største energiselskab Dong Energy taget et stort skridt på vejen mod smart grid, fremtidens intelligente el-net. Det sikrer et nyt management-system fra Telvent, der er en del af Schneider Electric. Dong Energy har store forventninger til det nye system.

- Vi valgte Telvent’s DMS-løsning (Distribution Management System), fordi den havde den rette balance mellem pris, funktionalitet og et fremtidigt potentiale, der er i tråd med vores strategi, siger Anders Vikkelsø, der er direktør i Netstrategi hos Dong Energy.

Med det nye system får Dong Energy muligheder for hele tiden at overvåge, kontrollere og analysere real time data, så flowet i nettet konstant er optimalt og gearet til fremtidens udfordringer.

- Det vil gøre det muligt for os at optimere driften af el-nettet fra time til time, dag til dag og fra år til år. Samtidig spiller automatiserede transformerstationer i mellemspændingsnettet en større og større rolle, hvilket også stiller nye krav til netovervågningen. Så selv om Telvent’s system ikke er svaret på alle vores behov fremadrettet, bringer det os et betydeligt skridt i den rigtige retning. Købet af Telvent’s løsning er således et betydeligt element i vores smart grid-strategi, forklarer Anders Vikkelsø.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11