23948sdkhjf

Til kamp for pengepung og vandressourcer: Ny sensor alarmerer ved løbende lokummer

Bib! Bib! Bib!

"Dit toilet løber og spilder en masse vand til ingen verdens nytte."

Der er grundlæggende bare tale om en god ide, en simpel teknologi og en målrettet start-up, der taler direkte ind i en stærk dagsorden, når Aquardio Leak Sensor nu er klar til markedet.

Vejle-virksomheden Aguardio startede i sin tid med en IoT-løsning til at nudge lavere vandforbrug i badet.

Via et afledt pilotprojekt med Boligselskabet Sjælland har de nu fået "proof of concept" for toiletsensoren, idet projektpartneren lige har bestilt de første 3.000 eksemplarer. Det er planen at samtlige af selskabets boliger skal have løsningen, og til den tid vil alarmen potentielt spare op mod 30 millioner liter vand om året.

Om Aguardio:

Aguardio er grundlagt i 2017 og producerer løsninger designet til at nudge vandforbrugere til at leve mere bæredygtigt ved at reducere vandspild.

Løsningerne er uafhængigt verificeret af forskningsundersøgelser ved University of Surrey. Aguardio Leak Sensorens kravspecifikation er verificeret af Teknologisk Institut.

Kilde: aguardio.com

- Det er jo en forholdsvis simpel teknologi, som vi har tænkt ind i en ny sammenhæng. Nu har vi bevist vores produkt og mærket efterspørgslen og er klar til at sætte gang i en masseproduktion, siger Thomas Munch-Laursen, der er CEO og founder af Aguardio.

Aguardio har linet produktionen op sammen med produktionspartneren Xtel, der også har fungeret som udvikler på projektet.

Kæmpe marked

Det anslås, at mellem 5-8 procent af alle toiletter i verden står og "løber". Det vil sige, at der hele tiden spildes en masse rent vand.

Ved et lavt vandspild på eksempelvis tre liter i timen, så kan man faktisk ikke se eller høre, at der er noget galt.

Det er både et problem i forhold til forbrugeren, der får en højere vandregning, men også i forhold til vandspild i et globalt perspektiv.

Med Aguardio Leak Sensor er Thomas Munch-Laursen nu klar til at gå til markedet. Han har søgt patent på en samlet vandbesparelsesteknologi målrettet badeværelser, men er også godt klar over, at en så god ide, kommer man nok ikke til at have for sig selv.

- Mange nye toiletter bliver idag spækket med ny teknologi, der kan nogle af de samme ting. Men det ændrer jo ikke på, at der står millioner og atter millioner af toiletter rundt om i verden, som kan bruge vores løsning nu og spare vand med det samme, siger Thomas Munch-Laursen.

Hvad er den største hurdle for, at det bliver Aguardio, der tager det marked?

- Som så mange andre startups, så er hurdlen jo, at mange ikke kender os og ikke ved, at vi har en løsning. Men det skal nok komme. Bare i dag er jeg blevet ringet op af et nyt boligselskab, der havde hørt om vores produkt. Så det skal nok komme, siger Thomas Munch-Laursen.

Aguardio Leak Sensor har en vejledende udsalgspris på 379 kroner og kan monteres på alle toiletter.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125