23948sdkhjf

Blue World Technologies lander nyt maritimt samarbejde

Samarbejdet er endnu et skridt i retning af en grønnere maritim industri, lyder det fra parterne.

Tuco Marine og brændselscelleproducenten Blue World Technologies er gået sammen om et projekt, der skal udvikle methanol-brændselsceller til elektriske arbejdsbåde.

Blue Worlds methanol-brændselscelleteknologi er et grønt alternativ til blandt andet den maritime sektor og afhængig af bådtype, kan den fleksible brændselscelledrevne løsning bruges til enten hjælpekraft eller fremdrift.

- Blue World Technologies' methanol-brændselscellesystem giver adskillige fordele til den maritime industri, og med fokus på bæredygtige løsninger er samarbejdet mellem Tuco og Blue World et godt match. Vores håb for fremtiden er, at industrien vil begynde at ændre gamle måder at gøre tingene på og gå efter miljøvenlige løsninger som dem vi tilbyder, fastslår Mads Friis Jensen, Chief Commercial Officer og medstifter af Blue World Technologies.

Teknologien skal indlejres i Tucos ProZero-serie, der er en række højhastighedsbåde til fagfolk. De tilbyder arbejdsbåde til en lang række specialiserede formål, såsom linehandling, pilot services og transferoperations.

- Tuco er baseret på troen om at vi ikke skal påvirke miljøet mere, end vi har brug for. Vores innovative tilgang til at levere produkter, der vejer mindre og sparer brændstof, er et skridt mod en mere bæredygtig fremtid, siger administrerende direktør, Jonas Pedersen, fra Tuco Marine.

Der er en stingende interesse for at anvende methanol som brændstof indenfor den maritime sektor. Mærsk, der er verdens største containerrederi, går forrest med bestillingen af 12 store oceangående containerskibe, der allerede i 2024 skal sejle på grøn methanol.

Fakta

  • Samarbejdet mellem Blue World Technologies og Tuco er etableret gennem BlueDolphin-projektet, hvor Aalborg Universitet også er partner. 
  • BlueDolphin er et udviklingsprojekt af mindre fartøjer, f.eks. arbejdsbåde, som skal drives af et brændselscellesystem, og som skal sejle på flydende methanol. 
  • Projekt er bevilget støtte af EUPD til at understøtte udvikling og demonstration af methanol-brændselsceller i arbejdsbåde.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.066