23948sdkhjf

Lenovo og EMC indgår globalt samarbejde

To af verdens førende it-virksomheder inden for computere og storage går sammen i nyt globalt partnerskab.
Lenovo og EMC Corporation har netop offentliggjort et bredt samarbejde.

Med samarbejdet rykker Lenovo tættere på målet om også at blive en spiller på markedet for industristandard-servere og netværksstorageløsninger. For EMC betyder det nye samarbejde, at man får bedre adgang til at servicere sine kunder på det kinesiske marked og andre vækstlande.

Begge virksomheder er enige om, at man fremadrettet vil udarbejde fælles SMV-fokuserede storage-løsninger.

Særlige samarbejdsområder
Samarbejdet betegens som et vigtigt strategisk skridt, der udnytter de to virksomheders respektive styrker på tværs af tre hovedområder:

• For det første har Lenovo og EMC skabt et serverteknologi udviklingsprojekt, der vil accelerere og udvide Lenovos kompetencer i x86 segmentet for industristandard-servere. De nye servere vil blive sat på markedet af Lenovo og inkorporeret i udvalgte EMC storagesystemer over tid.

• For det andet så har de to virksomheder lavet en OEM- og forhandler-aftale, hvor Lenovo stiller EMCs førende netværksforbundne storgeløsninger til rådighed for Lenovos kunder – til at starte med i Kina, hvorefter man løbende vil udvide tilbuddet til andre markeder globalt i takt med udviklingen af den nye fælles serverforretning.

• For det tredje har EMC og Lenovo planer om at overføre visse aktiver og resurser fra EMCs Iomega-forretning ind i et joint venture, der vil tilbyde Network Attached Storage (NAS) systemer til små- og mellemstore virksomheder (SMV’er) og til distribuerede enterprise lokationer.

I samarbejdet tilfører Lenovo økonomiske midler, mens EMC bidrager med visse aktiver og resurser fra Iomega. Det nye joint venture forventes endeligt gennemført i slutningen af 2012. Når det sker vil Lenovo have majoriteten i det nye joint venture.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079