23948sdkhjf

Demant køber resten af kinesisk kæde

Efter man i marts købte 20 procent af aktierne i den kinesiske høreklinikkæde ShengWang, har høreapparatgiganten Demant nu overtaget resten af den kinesiske virksomhed.

Det oplyser Demant i en meddelelse til Fondsbørsen.

Det fulde opkøb udgør "en betydelig strategisk transaktion i Demants fortsatte rejse på høresundhedsområdet", meddeler virksomheden.

ShengWang er blevet erhvervet for - inklusiv de første 20 procent, der blev opkøbt i marts - en pris på svarende til 1,855 milliarder kroner.

Med en andel af det kinesiske detailmarked for høreapparater på ca. 5 procent i 2021 er ShengWang med sine cirka 500 klinikker landets førende netværk af høreapparatklinikker. Det samlede marked for høreapparater i Kina var cirka 1 mio. styk i 2021, og Demant skønner ifølge selskabsmeddelelsen, at markedet vil opleve lave tocifrede årlige vækstrater i løbet af det næste årti blandt andet som følge af en aldrende befolkning.

Det er derfor Demants hensigt at bruge ShengWang som platform for betydelig vækst og til at styrke Demants markedsandel i Kina over de kommende år – både organisk ved at etablere nye klinikker og gennem opkøb.

- Jeg er meget glad for at kunne byde mere end 1300 nye medarbejdere velkommen til Demant-koncernen efter akkvisitionen af ShengWang. Kina er godt på vej til at blive et af de to største markeder for høreapparater i verden i dette årti, og ShengWang er allerede en stærk og betroet forretningspartner for Demant og har været det i adskillige år. Jeg ser frem til at fortsætte vores stærke samarbejde med henblik på at levere endnu bedre høresundhed til flere kinesiske brugere i fremtiden, siger Søren Nielsen, koncernchef og administrerende direktør for Demant.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.062