23948sdkhjf

Privat fond smider 100 millioner efter grønne software-scale-ups

Den nordjyske teknologivirksomhed EMD International udvikler software og data til brug for projektudvikling i vindmølleindustrien. Desuden er virksomheden engageret i fjernvarmesektorens grønne omstilling.

EMD International har siden etableringen i 1987 genereret et overskud på mere end 100 millioner kroner. En enig fondsbestyrelse i EMD Fonden har efter et rekordoverskud i 2021 på 11 mio. kroner netop besluttet at sætte skub i fondens investeringer i scaleups med gode, grønne idéer til software eller dataanvendelse inden for EMD Fondens formål. 

Det betyder, at EMD Fonden nu sætter gang i en strategi, hvor man ønsker at identificere et større antal virksomheder, der allerede fremmer den grønne omstilling, men blot mangler kapital eller kompetencer for at nå et skridt videre.

EMD Fonden

  • EMD Fonden er ikke en kapitalfond, men derimod at betragte som en langsigtet partner, der hjælper med alt lige fra kapital til strategi, markedsanalyser og virksomhedsmodning. 
  • EMD Fonden indgår gerne i konstellationer, hvor eksempelvis en bank eller investorer supplerer egenkapitalen med yderligere vækstkapital.
  •  EMD Fonden vil typisk indsætte et relevant bestyrelsesmedlem i de virksomheder, som fonden investerer i alt efter, hvilken ekspertviden virksomheden eller projektet kan have størst gavn af.

Kilde: EMD Fonden

Portioner på mellem to og 10 millioner kroner

I bestyrelsen for EMD Fonden sidder 11 medlemmer fra en lang række brancheorganisationer inden for energi og miljø, og dermed kan EMD Fonden stille en bred vifte af ekspert- og markedsviden til rådighed for de virksomheder eller idéer, der ender med at modtage risikovillig kapital.

- Datterselskabet EMD International har gennem en lang årrække opbygget en kundeskare i mere end 100 lande, og efterspørgslen efter selskabets ydelser er stærkt stigende. Vindindustrien vokser fortsat, og derudover ser vi et markant øget behov for vores beregnings- og analyseværktøjer i øvrige sektorer som for eksempel fjernvarme og solceller. Overskuddet herfra ønsker vi at investere i regi af EMD Fonden - typisk i portioner på mellem to og 10 millioner kroner ad gangen, siger Frank Rosager, formand for EMD Fonden og til daglig direktør i brancheforeningen Biogas Danmark.

EMD International A/S

  • EMD er et software- og konsulentfirma, som leverer software og konsulentydelser worldwide inden for design, planlægning og dokumentation af vedvarende energiprojekter med fokus på vindenergi, kraftvarme, trigeneration, biomasse og biogas.
  • EMD udvikler og sælger softwarepakkerne windPRO og energyPRO til design og planlægning af vindmølle- og kraftvarmeprojekter. Begge softwarepakker er førende indenfor deres områder og de mest benyttede softwarepakker worldwide til design og planlægning af nye projekter indenfor ovenstående områder.
  • EMD er ligeledes et førende vindenergikonsulentfirma internationalt med fokus på analyse af vinddata, layout af nye projekter, energiberegninger samt miljødokumentation.
  • EMD har sit hovedkontor i Aalborg.

Redaktionen/hsm

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.063