23948sdkhjf

Tre nomineret til Dira Automatiseringsprisen

Juryen til Dira Automatiseringsprisen har netop udpeget de tre nominerede til årets pris.

- Dette års indstillinger til Dira Automatiseringsprisen viser, at automatisering ikke kun er for enkelte brancher eller for de store virksomheder. Faktisk viser de mangeartede indstillinger, at automatiseringsløsninger kommer vidt omkring, og der er flere små og mellemstore virksomheder, der også kaster sig ud på automationsrejsen, lyder det fra juryen.

Kombiovnsproducenten Hounö er nomineret for at automatisere afrensning af rustfri svejsninger - en proces, der før var manuel og med brug af miljøfjensk og farlig kemi.

Palsgaard Spær, der er Danmarks ældste spærfabrik, er nomineret for en løsning, hvor man har erstattet store dele af de manuelle processer, der er ved at lave de skråtstillede, bærende bjælker i en tagkonstruktion, med et automationsanlæg i produktionen. De eneste manuelle opgaver, der er i processen, er, når råvarerne til produktionen ilægges før sav, og igen under kontrollen af det færdige spær ved udlæsning af anlægget.

Sidst men ikke mindst er S.E.W. North Filtration nomineret for at have implementeret et fleksibelt robotanlæg med hele otte industrirobotter, der kan samle luftfiltre med høje kvalitetskrav. Virksomheden har automatiseret flere arbejdsgange – lige fra ordren er kommet ind til sammensætning af delkomponenter til produktionen af det enkelte filter.

Vinderen kåres den 13. september til Automatik 2022 i Brøndbyhallen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.093