23948sdkhjf

Dansk robotteknologi vil erobre verdensmarkedet via Tyskland

Danske robotløsninger er populære i Tyskland. Samtidig er landet et brohoved for eksport til at erobre resten af verden, fordi salg til tyske kunder globalt anses som et kvalitetsstempel.

Derfor udstiller otte danske robot- og automationsvirksomheder i næste uge på et samlet dansk eksportfremstød på robotmessen Automatica i München, som ventes at tiltrække 45.000 besøgende. Fremstødet er organiseret af Odense Robotics og støttet af det danske Udenrigsministerium.

- Robotter og automation er nogle af Danmarks hurtigst voksende eksportvarer med en samlet eksport på mere end 11 milliarder kroner i 2021 og en forventet roboteksport i 2025 på 14 milliarder kroner. Årsagen er, at danske robotvirksomheder udvikler nogle robotløsninger, som kunderne ikke kan få hos deres lokale leverandører, siger Mikkel Christoffersen, CEO i Odense Robotics.

Han påpeger, at danske robotvirksomheder samarbejder meget på tværs af virksomhederne, og det er medvirkende til at styrke innovationskraft, produktudvikling og konkurrenceevne.

Robotter med løsninger på udfordringer

Du kan møde disse danske robotfirmaer på Odense Robotics’ fællesstand på Automatica: Cobot Lift, Enabled Robotics, Smooth Robotics, Spin Robotics, Strecon, Technicon, Trendlog.io og Fynbo Technology. De udstiller mange forskellige løsninger, der kan afbøde og imødegå flere af den tyske industris store udfordringer:

Mange af de danske løsninger til effektivt menneske-robotsamarbejde involverer cobots fra Universal Robots, der har hovedkontor i Danmark, hvor der findes et sprudlende cobot-økosystem, faciliteret af den nationale robotklynge Odense Robotics.

De besøgende på Automatica kan udforske de nyeste danske kollaborative robotteknologier i den danske pavillon i hal B4 på stand 308 i Messe München, når Automatica løber af stablen 21.-24. juni. Yderligere syv danske virksomheder udstiller på egne stande på Automatica: Capra Robotics, Kassow Robots, Audite Robotics, Meili Robots, JVL, Universal Robots, FundingBox Research.

Desuden er Odense Kommune vært ved matchmaking-eventen Odense Investor Summit i Automaticas Start-Up Arena. Der er 66.000 kvadratmeter med robotter at udforske på Automatica, hvor ialt 600-700 udstillere præsenterer deres robotprodukter.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.187