23948sdkhjf

Forbedret Sine-kommunikation sendes til test

Radiocom Danmark har opdateret Sine-radioerne og en praktisk test i efteråret skal nu vise, om Region Syddanmark er klar til at benytte kommunikationen mellem sygehusenes akutmodtagelse og ambulancer.
Regionen har tidligere forsøgt sig med Sine-kommunikation mellem akutmodtagelse og ambulance, men måtte opgive på grund af tekniske problemer.

De problemer skulle nu være løst, efter Radicom Danmark har justeret lydniveauerne. Det skriver Ingeniøren.

Svagt signal
Et andet problem har været, at radiosignalerne har haft svært ved at trænge ind i hospitalsbygningerne, og netop derfor har Regions Syddanmark nu som den første region i landet investeret i en såkaldt passiv antenneløsning til montering udvendig på bygningen. Herfra modtager den signalet og fordeler det videre til to antenner indendørs, som spreder radiosignalerne videre.

Hurtigt i drift
Morten Hestbech, fuldmægtig i Region Syddanmark, vil nødig komme med en eksakt dato for, hvornår Sine-kommunikationen mellem ambulancer og akutmodtagelse kører igen.

- Vi håber på, vi kan genoptage kommunikationen inden årets udgang, siger han til Ingeniøren.

I dag foregår informationsudvekslingen om patientens tilstand mellem akutmodtagelsen og sundhedspersonalet i ambulancen via mobiltelefon, men Region Syddanmark vil hellere anvende det tetrabaserede nødradionet Sine, der netop er bygget til radiokommunikation i beredskaberne.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.829