23948sdkhjf

Dansk amatørraketprojekt gør klar til affyring

Opsendelsen af Tycho Deep Space-modulet skal efter planen finde sted på lørdag den 11. august. Copenhagen Suborbitals ansvarlige Thomas Scherrer håber at have løst nogle tekniske problemer med et bandpassfilter og en signaldæmper.
Det danske amatørraketprojekt Copenhagen Suborbitals er i gang med de sidste forberedelser inden opsendelsen af Tycho Deep Space-modulet (TDS) på lørdag.

Der har ifølge Ingeniøren været problemer med at få raketterne til at lette, når der bliver trykket på den knap, der indleder startsekvensen. Angiveligt fordi radiosignalet, der sætter startsekvensen i gang, ikke er gået ordentligt igennem.

Med et nyt bandpassfilter og en signaldæmper håber den ansvarlige Thomas Scherrer nu at have løst problemerne.

- Filteret betyder, at uvedkommende frekvenser bliver bortfiltreret i den UHF-modtager, som opfanger radiosignalet, der skal få raketten til at starte. Selvom der er tale om en UHF-modtager, så er det næppe UHF-sendere, der overstyrer modtageren, så den går i sort og ikke kan fange det ønskede startsignal, forklarer Thomas Scherrer til Ingeniøren online.

Der er dog en risiko for, at bandpassfilteret ikke hjælper og i så fald har han en plan B i baghånden.

- Man kan sætte et dæmpe-led ind foran modtageren. Så bliver det uønskede signal dæmpet, men det gør det ønskede også. Derfor vil det være nødvendigt at kombinere sendersiden med en kraftigere sender, så det ønskede signal alligevel når igennem, froklarer han videre.

Thomas Scherrer vil forsøge sig med de forskellige teknikker på fredag, så alt kommer til at fungere på lørdag, hvor opsendelsen er planlagt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078