23948sdkhjf

Milliardsalg har indbragt tidligere direktør trecifret milliongevinst

Da den nordjyske virksomhed Trackunit i marts sidste år blev solgt, ønskede hverken køber eller sælger at oplyse prisen. Nu står det imidlertid klart, at handlen indbragte tidligere direktør og medejer, Jørgen Raguse, et trecifret millionbeløb.

Det skriver Nordjyske.

Et nyt regnskab fra Jørgen Raguses private holdingselskab, Raguse Holding, afslører et årsresultat på 257,8 mio. kr. før skat, og 242 af millionerne er hentet på ” Indtægter af andre kapitalandele, værdipapirer og tilgodehavender, der er anlægsaktiver”.

Overfor avisen bekræfter Jørgen Raguse, at overskuddet næsten udelukkende stammer fra salget af Trackunit, der fremstiller udstyr til overvågning af entreprenørmaskiner.

– Det har været utroligt spændende at være med til at udvikle Trackunit igennem 20 år og så opleve, at nogle kan se potentialet og betaler et milliardbeløb. Det er jo fantastik, siger han.

Jørgen Raguse blev en del af Trackunit i 2011, og fra 2015 til 2020 bestred han direktørposten i virksomheden.

Det var den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs og den nordiske kapitalfond GRO Kapital, der i marts 2021 solgte Trackunit til investeringsselskabet HG Capital med base i London.

Da havde Goldman Sachs og GRO Kapital ejet virksomheden i seks år.

Den samlede salgspris for Trackunit er af flere eksperter vurderet til at være omkring tre milliarder kroner.

Trackunit er udover i Danmark, Norge og Sverige også i Holland, Tyskland, England og USA. Virksomhedens software er installeret i 650.000 entreprenørmaskiner.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094