23948sdkhjf

Dansk robotvirksomhed på Automatica: Man kan godt mærke, vi er et stort robotland

Som et led i lanceringen af en ny softwareplatform til industrirobotter tilbragte Nordbo Robotics en stor del af sidste uge på Automatica-messen i München. Et øget fokus på brugervenlige robotter og flot dansk fremmøde var blandt overskrifterne for Odense-virksomhedens besøg på messen

Danske virksomheder og organisationerne fyldte godt op på den traditionsrige Automatica-messe, der blev afholdt i München i sidste uge.

Det er i hvert fald det indtryk, som Odense-virksomheden Nordbo Robotics står tilbage med, efter at virksomheden tilbragte det meste af ugen i München i selskab med blandt andre Universal Robots, Technicon, Enabled Robotics, Spin Robotics, Aim Robotics og klyngeorganisationen Odense Robotics

Det oplyser Nordbo Robotics i en pressemeddelelse.

Vi er muligvis et lille land, men man kunne godt mærke, at vi er et stort robotland. Danskerne fyldte faktisk rigtig godt op dernede Lisbeth Chawes, CMO Nordbo Robotics

- Vi er muligvis et lille land, men man kunne godt mærke, at vi er et stort robotland. Danskerne fyldte faktisk rigtig godt op dernede, lyder det fra Lisbeth Chawes, CMO i Nordbo Robotics og en del af virksomhedens tre personer store delegation.

Brugervenlighed, brugervenlighed, brugervenlighed

Nordbo Robotics selv skulle lykkes med den svære kunst at være til stede flere steder på én gang.

I stedet for at have sin egen stand fordelte Nordbo Robotics’ udsendte medarbejdere deres tid mellem dels samarbejdspartneren Nachi Robotics’ stand, dels Universal Robots’ stand, som Nordbo Robotics ligeledes har et tæt samarbejde med.

Nordbo Robotics er især kendt for sin Mimic-software, der tillader nem og intuitiv programmering af kollaborative robotter, herunder fra UR. 

Nordbo Robotics benyttede Automatica-messen til at lancere Mimic-platformen til industrirobotter, og derfor glæder det CCO Sabina Kethelz, at et af årets helt store hovedtemaer netop var behovet for mere tilgængelige og let programmerbare robotter.

- Markedet bliver mere og mere modent, og det var vores oplevelse, at der på Automatica var øget fokus fra de forskellige udstillere på at gøre robotteknologierne så tilgængelige og så brugervenlige som muligt. Vi tager det som en bekræftelse på, at vi er på rette vej med blandt andet vores Mimic-platform, lyder det fra Sabina Kethelz i pressemeddelelsen fra Nordbo Robotics.

Blev ikke blæst bagover

Til gengæld blev Automatica 2022 ikke en messe, der bød på nogle teknologiske revolutioner. Hypede teknologier som virtual reality og augmented reality fyldte ikke meget i udstillerlandskabet, bemærker Sabina Kethelz.

- Vi savner nok lidt at blive blæst bagover. Meget af det, der blev præsenteret dernede, har vi set før, så der var ikke de store innovative nyheder, siger hun.

Vi savner nok lidt at blive blæst bagover. Meget af det, der blev præsenteret dernede, har vi set før, så der var ikke de store innovative nyheder Sabina Kethelz, CCO Nordbo Robotics

Hun tilføjer, at den positive oplevelse med Automatica har ført til, at Nordbo Robotics allerede er begyndt at drøfte mulighederne på næste Automatica.

- Vi har talt meget om at have vore egen stand i 2024, for der er rigtigt mange potentielle kunder og samarbejdspartnere til stede hernede, og det er rigtigt nemt at komme i dialog med folk, hvilket selvfølgelig er et kæmpe plus, siger Lisbeth Chawes.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078