23948sdkhjf

Raketaffyring var næsten fejlfri

Affyringen af raketten Beautiful Betty forløb næsten fejlfrit, erklærer de tilfredse bagmænd fra Copenhagen Suborbitals.
Søndag morgen fandt affyringen af raketten Beautiful Betty sted ved Neksø Havn på Bornholm, og selv om motorproblemer forhindrede raketten i at nå de forventede højder, erklærer bagmændene sig tilfredse.

- Det var små, marginale fejl, der gjorde udslaget ud af en lang, lang liste af potentielle ting, der kunne være gået galt. Systemet fik ikke lige de ekstra hundrede meter, der havde gjort, at faldskærmene kunne folde sig helt ud, men var det lykkedes, havde vi faktisk haft 100 procent succes, siger Kristian von Bengtson, som sammen med Peter Madsen er en af initiativtagerne til projektet, til Ritzau.

Gentager ikke fejlene
Folkene fra Copenhagen Suborbitals skal nu analysere dataene fra kapslen, så de kan planlægge den næste opsendelse.

- Dataene fra i dag er på forskellige teknologier, som er nogle puslespilsbrikker til en endelig, stor raket. Vi kan faktisk bruge alle data - også på det, der gik galt. Så finder vi ud af, hvorfor det gik galt, og så lader vi være med at gøre det næste gang, siger Kristian von Bengtson.

Allerede til efteråret er der planer om en ny prøveopsendelse på vejen mod det ultimative mål, som er at sende en bemandet raket ud i rummet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094