23948sdkhjf

Aquaporin Space Alliance igen på vej i rummet med den danske astronaut Andreas Mogensen

Den danske børsnoterede vandteknologivirksomhed Aquaporin skal igen på rummission med Andreas Mogensen. 

Eller rettere selskabets Aquaporin Inside-teknologi i regi af Aquaporin Space Alliance (ASA), som er et samarbejde mellem Aquaporing og Danish Aerospace Company (DAC), skal med Andreas Mogensen på en testtur ud i rummet. 

Turen er planlagt til at foregå i 2023 og her skal Andreas Mogensen teste udstyret fra ASA på Den Internationale Rumstation (ISS).

ASA-projektet er todelt og skal teste både osmose og membrandestillation.

Jörg Vogel, som er Vice President for Open Innovation hos Aquaporin kalder det for en stor milepæl, at Aquaporin via Aquaporin Space Alliance er udvalgt til testrejsen.

- Det er en stolt dag for Aquaporin, siger Jörg Vogel.

Gennem et nåleøje

Han forklarer, at det er et nåleøje at komme i gennem. I alt ti projekter og eksperimenter er udvalgt til at deltage i 2023.

- At blive udvalgt til endnu en flyvetest og fortsætte vores arbejde med at anvende Aquaporin Inside-teknologien til vandgenanvendelse i ekstreme miljøer er en stor ære, og det beviser, at vi er på rette vej. Samarbejdet med DAC i Aquaporin Space Alliance er altid inspirerende, og projekter som dette driver innovation, ikke kun til rumapplikationen, men også indenfor Aquaporin, til vores membran- og løsningsudvikling. Med denne test vil vi bevise gennemførligheden af de to underenheder i vores fulde vandgenanvendelsesenhed, som forhåbentlig også vil blive testet til fulde i rummet inden for dette årti, siger Jörg Vogel.

Tidligere har Aquaporin Space Alliance haft til opgave at udvikle et forbedret og mere effektivt vandgenanvendelsessystem til rumflyvninger, og dette system vil nu blive testet yderligere på Den Internationale Rumstation - og i sidste ende er målet at gøre det muligt for mennesker at rejse længere ud i solsystemet.

Undersøge membranteknologi

På ISS-missionen i 2023 vil Aquaporin Space Alliance også undersøge en anden membranteknologi kaldet membrandestillation, som adskiller rent vand fra en beskidt opløsning ved hjælp af termisk energi.

De to forsøg er en del af det samme system, men de vil blive undersøgt ét efter ét, før de kombineres i en fuld vandrensningsproces. Den omfattende data og viden, der er erhvervet gennem eksperimentet, vil hjælpe med at udvikle et fuldt transportabelt vandbehandlingssystem, som gør det muligt at genbruge spildevand i rummet på en større og mere effektiv måde end i dag. Derved hjælper det i sidste ende med at realisere rummissioner til Mars og længere ud i universet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062