23948sdkhjf

Martin med historisk stor ordrebeholdning

Den danske producent af computerstyrede effektlys ser lyst på anden halvdel af 2012 oven på et første halvår, der har budt på masser af fremgang.
Martin kom godt ud af det første halvår af 2012.

Det viser halvårsrapporten fra Schouw & Co., som har det fulde ejerskab over virksomheden, der er verdens største producent af computerstyrede effektlys.

Omsætningen på årets suverænt mest sælgende produkt, MAC Aura, faldt ganske vist i løbet af andet kvartal, men afløseren er allerede kørt i stilling.

- I 2. kvartal 2012 er ordrebeholdningen imidlertid vokset med yderligere 68 mio. kr. til en historisk høj ordrebeholdning på 151 mio. kr., der overvejende kan relateres til lanceringen af Martins seneste store produktnyhed, MAC Viper, som fra starten af 2. halvår 2012 vil blive leveret i betydeligt antal, og som dermed får markant indflydelse på både salget og indtjeningen i resten af året, konstaterer ledelsen i halvårsrapporten.

Underskud vendt til overskud
Omsætningen steg med 3 procent i forhold til 1. halvår af 2011, men sammenholdes halvårets ordreindgang med samme periode året før, kan der imidlertid registreres en fremgang på over 20 procent.

- Indtjeningsmarginerne er som forventet blevet løftet markant i forhold til året før, hvilket har styrket indtjeningen og reduceret nulpunktsomsætningen. Udviklingen har resulteret i en fremgang i EBITDA på næsten 70% til 42 mio. kr. i 1. halvår 2012 mod 25 mio. kr. i 1. halvår 2011. Samtidig er afskrivningerne faldet med små 10 mio. kr., således at resultatet af primær drift (EBIT) udgør et overskud på 13 mio. kr. for 1. halvår 2012 mod et tilsvarende underskud året før, lyder det i halvårsrapporten.

Martin: Derfor flytter vi produktionen hjem til Danmark

Martin melder om fremgang på de fleste markeder med England og især Rusland som undtagelser.

- Det russiske marked, der sidste år var det store vækstlokomotiv, har i 1. halvår 2012 ikke levet op til forventningerne, da markedet nærmest blev investeringslammet i forbindelse med valget i foråret. Det er dog forventningen, at der atter kommer gang i det russiske marked i 2. halvår 2012

Fastholder forventninger
Ledelsen betegner markedet som ”et udfordrende marked, som stadig er præget af betydelig usikkerhed, og som er kendetegnet ved hård konkurrence med pris som en styrende parameter”, men med tanke på den historisk store ordrebeholdning samt en række spændende produktintroduktioner på vej og en markant forbedret omkostningsstruktur efter mange fundamentale tilpasninger fastholdes forventningerne til året som helhed.

De lyder på en omsætning i 2012 på ca. 875 mio. kr. samt et resultat af den primære drift (EBIT) i intervallet 25-35 mio. kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078