23948sdkhjf

Efter investering fra Ikea: - Det her kommer til at sætte standarden

Allerød-virksomheden Flow Loop har udviklet en bruser, der recirkulerer vandet og på den måde sparer 80 procent vand og 70 procent energi per bad. Og de er ikke de eneste, der kan se fidusen i produktet, for Ikea har netop investeret et tocifret beløb i 25 procent af virksomheden.

Og det glæder CEO i Flow Loop, Troels Grene.

- Det er vigtigt at få noget kapital ind, men det er også godt at kunne sparre med en virksomhed som Ikea. I samarbejde skal vi industrialisere produktet, så det er klart til højvolumen-produktion og -salg, siger Troels Grene og sammenligner med de første opvaskemaskiner for mange år siden, som var dyre, men at man har forfinet produktionen, så man i dag kan sælge opvaskemaskiner for få tusinde.

Men så er spørgsmålet, hvad Ikea får ud af det?

- Ikea vil gerne på sigt kunne tilbyde recirkulerende brusere til deres kunder og få det ud i varehusene på sigt. Men du finder det ikke i varehusene fra i morgen, for der er en stribe ting, vi skal have sat flueben ved først.

På langt sigt kommer det her til at sætte standarden Troels Grene, CEO, Flow Loop

Vil spille på flere heste

Troels Grene tror så meget på teknologien i hans produkt, at han ser stor fremtid i det. Som eksempel nævner han, at man - når det lykkes at industrialisere produktionen - vil kunne have én udgave til Ikea men andre, som de selv sælger. Ligeledes håber han, at teknologien for fremtiden kan sælges til spillere i badeværelsesbranchen.

- Vi vil gerne på sigt kunne sælge den recirkulerende teknologi til bruseproducenter som eksempelvis Grohe. Så vil det være med deres greb, design og så videre men med vores teknologi indeni.

Men vil I så i fremtiden satse mest på at sælge hele brusere eller blot teknologien indeni?

- Hvis vi for alvor skal have succes med produktet, så skal vi først have vist, at vi kan få teknologien til at spille og vise, at der er et marked for det. Derefter kan det måske skaleres op og integreres i andres produkter. Så jeg ser det ene som en forudsætning for det andet, lyder det fra Troels Grene.

Han er dog selvsikker og tror på, at det i fremtiden vil blive fast inventar i nye byggerier.

- På langt sigt kommer det her til at sætte standarden. Det vil blive indarbejdet i nye bygninger i Danmark og i udlandet, lyder det fra Troels Grene.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

1.065