23948sdkhjf

Robotvirksomhed vokser 260 procent i første halvår

Få dage efter Shape Robotics kunne annoncere, at de havde opkøbt den rumænske samarbejdspartner VTS, er der flere gode nyheder fra Farum-virksomheden.

I et nyligt halvårsregnskab fremgår det, at de har omsat for 15,6 millioner kroner mod 4,3 i samme periode sidste år, hvilket svarer til en omsætningsvækst på 260 procent.

Det oplyser Shape Robotics i en pressemeddelelse.

Ifølge CEO i Shape Robotics, André Fehrn, bygger selskabets høje vækstrate på et historisk løft i europæiske investeringer i EdTech anført af EU. Shape Robotics forventer yderligere vækst i andet halvår af 2022, da selskabet deltager i flere offentlige udbud der afsluttes i andet halvår.

- Shape Robotics står nu med oplagt mulighed for at etablere en bredsporet ordrepipeline med potentiel deltagelse i mere end 200 nye udbud alene i 2022, foruden SmartLabs. I løbet af de næste 4-5 år er der et stort vækstpotentiale for Shape Robotics, og vi forsøger sammen med vores partnere at skabe en førerposition inden for den globale EdTech-trend. Vi har indledt et stærkt og langsigtet partnerskab med Samsung og vores fortsatte vækstrejse er velfinansieret af solide banker i henholdsvis Danmark og Rumænien, siger André Fehrn.

Af højdepunkter i halvåret peger Shape Robotics på, at de i april indgik en treårig distributionsaftale med Altex, Rumæniens største it- og elektronikforhandler. Aftalen sikrer dermed Shape Robotics' særstatus som eneleverandør af flere uddannelsesteknologier, herunder robotter, 3D-printere og VR-briller. Kontraktens forventede værdi er 35 millioner kroner over de næste tre år.

Ligeledes lægger de vægt på deres partnerskab med Samsung, som blev annonceret i juni.

Shape Robotics havde i første halvår et EBITDA på -4,7 millioner kroner mod et EBITDA på -6,3 millioner kroner i første halvår i fjor.

Virksomheden forventer, at den samlede omsætning for 2022 vil ligge i intervallet 75 til 85 millioner kroner med et EBITDA på 2-4 millioner kroner.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094