23948sdkhjf

Trods svære tider: Salg og ordrebog vokser hos Grundfos

Grundfos  er klar med regnskabet for første halvår af 2022, og det er tal, der vækker glæde hos den danske pumpe- og teknologiproducent.

Omsætningen rammer 15,8 milliarder kroner, mens indtjening før renter og skat lander på 1.69 milliarder justeret for en hensættelse relateret til lukning af virksomhedens forretning i Rusland og Belarus.

Det oplyser Grundfos i en pressemeddelelse, hvor der ligeledes er glæde over salgsvækst på 11,2 procent og en ordrevækst i første halvår 2022 på over 15 procent.

- Jeg er meget stolt af at præsentere så stærke resultater for det første halvår af 2022. Det har været, og er fortsat, vores højeste prioritet at levere til vores kunder, og det er vi lykkedes godt med på trods af ekstraordinært udfordrende omstændigheder, siger koncerndirektør og CEO Poul Due Jensen om det aktuelle regnskab.

Det har været, og er fortsat, vores højeste prioritet at levere til vores kunder, og det er vi lykkedes godt med på trods af ekstraordinært udfordrende omstændigheder Poul Due Jensen, koncerndirektør for Grundfos

Grundfos forventer, at resten af året fortsat vil være mærket af stigende priser på materialer, høje logistikomkostninger og forstyrrelser i forsyningskæder. 

Forventningen til året er derfor usikker.

- Grundfos vil fortsat bidrage med løsninger, der kan afhjælpe verdens vand- og klimaudfordringer, og vi vil spille en aktiv rolle i at hjælpe Europa og resten af verden ud af energikrisen ved at levere energibesparende løsninger til opvarmning, køling og vandforsyning, fastslår Poul Due Jensen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109