23948sdkhjf

Vis det - så gør robotten det

Medarbejderen skal bare vise bevægelsen, så kan robotten tage fat

Det er næsten den mest enkle programmering, man kan forestille sig. Man tager et redskab, for eksempel en sliber, man viser, hvordan bevægelsen skal være. Systemet registrerer bevægelsen - og så gentager robotten bevægelsen, nøjagtigt, som man har vist.

Der var mange, der fik en aha-oplevelse, da Nordbo Robotics forleden inviterede til en demonstration i lokalerne i Odense. "Jamen, det er jo enkelt."

Man kan vælge at lave bevægelsen ved at føre robotten. Men man kan også vælge at "tegne bevægelsen i luften" med en markør, hvis bevægelser bliver registreret af en laser. Nordbo Robotics' program hedder "Mimic", altså efterligning.

Skal man slibe en stoleryg, så fører man sin markør rundt i de bevægelser, som skal gøres, og så kan robotten gå i gang. Hvis der er behov for justeringer, kan man bruge en "Tune"-funktion. Den kan for eksempel sørge for, at bevægelsen foregår med konstant hastighed under hele processen.

Tilsvarende kan man bruge systemet til polering, afgratning eller spaymaling.

Nordbo Robotics søger at tilbyde automatisering af opgaver, som endnu ikke har en standardløsning.

Spraymaling

Robotingeniør Nikolaj G. Jørgensen demonstrerede netop spraymaling. Her programmerede han selv et stykke fra produktionsopstillingen. Begge steder skulle der males en kumme. Da Nikolaj Jørgensen var færdig med demonstrationen, gik robotten i gang med at udføre samme bevægelse. På en knap markerede han, hvornår redskabet - her en malepistol - skulle være i funktion. En lille kalibreringsplade hvert sted sørger for, at der er et nulpunkt at gå ud fra.

I princippet er det det samme, der foregår uanset, om der sidder en slibemaskine eller en spraypistol for enden af robotarmen. Men Nordbo Robotics sørger for at målrette programmer til hver applikation. 

- Vi udvider hele tiden med nye applikationer, siger Leo Zhou, CEO for Nordbo Robotics.

Ud over UR-robotter fungerer systemet også med Kuka- og Nachi-robotter. Nordbo Robotics arbejder også på at få sin software til at fungere med andre robotmærker.

- Vi har også forespørgsler fra mange andre robotbrands, siger Leo Zhou.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109