23948sdkhjf

Dansk industrikonglomerat skruer op for grøn energi

Det danske industrikonglomerat Schouw & Co., som blandt andet ejer GPV, har igangsat et projekt, der skal hjælpe med at indfri målsætningen om at reducere udledningen af drivhusgasser i hele koncernen med 35 procent (scope 1 og 2) inden 2030.

Schouw & Co. har et mål om fremadrettet at købe elektricitet fra vindmøller og solceller til at dække energibehovet på sine mere end 40 fabrikker i Europa. Det er årsagen til, at koncernen nu har lavet en samarbejdsaftale med Schneider Electric, som er en global specialist i energioptimering, med henblik på at indgå en indkøbsaftale, der skal sikre vedvarende elektricitet til de mange fabrikker i Europa.

Aftalen indebærer, at Schneider Electric skal hjælpe Schouw & Co. med at indkøbe vedvarende elektricitet fra nyetablerede vindenergi- og solcelleprojekter i Europa. Schouw & Co. forpligtiger sig på den måde til at udbygge vind- og solenergikapaciteten i Europa. Og da alle virksomhederne i Schouw & Co.’s portefølje skal indgå i aftalen, er der tale om en ganske betragtelig mængde elektricitet på årsbasis.

– Hos Schouw & Co. har vi sat en klar strategisk retning for en grøn omstilling af vores seks industrivirksomheder, så deres klimapåvirkning vil falde markant i de kommende år. Vores målsætninger indebærer blandt andet, at vi vil reducere udledningen af drivhusgasser betydeligt inden 2030, og vores samarbejde med Schneider Electric, som er førende på netop dette område, er et meget væsentligt bidrag til at nå det mål, siger Jens Bjerg Sørensen, der er administrerende direktør for Schouw & Co.

Schneider Electric ser også store perspektiver i samarbejdet.

– Det er en ære at samarbejde med Schouw & Co. om deres rejse mod at sænke udledningen af drivhusgasser og deres mål om at benytte mere vedvarende energi i Europa. Schouw & Co. har en imponerende portefølje af virksomheder, der har inspirerende klimamål, og vi er glade for at støtte deres indsats, siger Fabien Chene, vice president sustainability solutions for Schneider Electric.

Selv om virksomhederne vil øge produktionen i de kommende år, skal en lang række initiativer sikre, at hele koncernens udledning af drivhusgasser reduceres. Blandt andet er der på flere af virksomhedernes fabrikker i blandt andet Malaysia og Thailand allerede opsat mere end 10.000 kvadratmeter solceller, og samarbejdet med Schneider Electric om indgåelse af en Power Purchase Agreement i Europa er endnu en vigtig brik i den samlede indsats.

Schouw & Co. og Schneider Electric forventer at underskrive en konkret aftale om etablering af et nyt vedvarende energiprojekt i løbet af 2023.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.096