23948sdkhjf

Biden med nyt træk i chip-kampen

I løbet af sommeren kunne den amerikanske præsident, Joe Biden, annoncere, at man fra statslig side ville give støtte til at oparbejde en produktion af mikrochips i det nordamerikanske land.

Men kampen for at blive mere uafhængig af Kina stopper ikke her, og nu vil selvsamme Joe Biden sætte en stopper for, hvordan amerikanske udvider forretningen i Kina.

Det skriver Finans.

Mere præcist indebærer det nye forslag, at de virksomheder, som modtager statsstøtte som led i at opbygge chipsproduktionen, ikke må investere i 'avanceret teknologi' i Kina.

- Vi kommer til at implementere begrænsningen for at sikre, at de, der får chips-penge (del af statsstøtten fra US Chips and Science Act, red.), ikke må kompromittere den nationale sikkerhed. De må ikke bruge de her penge på at investere i Kina, og de kan ikke udvikle førende teknologier i Kina i 10 år, siger handelsminister Gina Raimondo ifølge BBC.

US Chips and Science Act, der blev indført i august, indebar en investering på 280 milliarder dollars i det amerikanske produktion- og udviklingsområde indenfor mikrochips.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094