23948sdkhjf

LT Automation vinder lokal millionordre

Når det nye supersygehus i Aalborg efter planen åbner i 2026, bliver det med en robotløsning udviklet lokalt af LT Automation.

Det har indehaver og administrerende direktør Lasse Thomsen netop offentliggjort.

- Det er til håndtering af blodprøver ude fra praktiserende læger. Når de kommer ind på hospitalet, bliver de pakket ud af robotter og sendt ind i systemet, forklarer han.

Stor erfaring fra sundhedsvæsnet

Sidste år vandt LT Automation en ordre på 40 millioner kroner på et lignende system til to svenske sygehuse i Malmø og Lund, men faktisk rækker arbejdet med sygehusrobotterne endnu længere tilbage.

- Det er lidt det samme, som vi startede med at udvikle tilbage i 2014, hvor vi fik en ordre til det gamle Aalborg Sygehus, lyder det fra Lasse Thomsen.

Den nye ordre, som det vil tage cirka to år at levere, betyder, at der bliver behov for yderligere medarbejdere hos LT Automation, der især er på udkig efter projektledere, konstruktører og programmører.

Stort potentiale

Og finder man tilstrækkeligt med nye folk, forventer Lasse Thomsen ikke, at de kommer til at sidde stille foreløbigt.

- Jeg tror der er et rigtig stort potentiale inden for sundhedsvæsenet. Vi har investeret rigtig mange penge i det selv, og har nu prøvet at modulere og standardisere det, og det har gjort, at vi vandt projektet i Sverige, og også at vi har vundet i Aalborg nu. Der er vores plan selvfølgelig at udbrede det i hele verden, siger Lasse Thomsen.

Lange beslutningsprocesser

LT Automation er bedst kendt for sine leverancer af robotanlæg til industrien, men Lasse Thomsen ser stor værdi i sideløbende at arbejde med de komplekse projekter til sundhedssektoren.

Modsat industrien er det dog et mere langsigtet arbejde: Ikke blot fordi selve opbygningen af et anlæg typisk tager et par år, men også fordi der er tale om en helt anden beslutningsproces end blandt industrielle kunder.

- I sidste uge havde vi for eksempel første møde med et hospital i Norge, og det anlæg skal køre i 2030. Det kræver tålmodighed, og det kræver, at du er ude i god tid, så du kan være med til at præge det, slutter Lasse Thomsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Danfoss-fond og Linak bag nyt industrielt center på Syddansk Universitet
Facebook sætter vestjyske datacenterplaner på pause - igen
GNs skyhøje gæld kan medføre frasalg eller fusion
Konkursramt startup reddet på målstregen
Industrien sikrer beskeden vækst i dansk økonomi
Nordjyder sætter omsætningsrekord og tidobler bundlinjen
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Energy Supply DK
Leder IDAG

Send til en kollega

0.11