23948sdkhjf

Folketingspolitikere fik inspiration hos robotvirksomhed

Tirsdag viste Tina Beith og Lasse Thomsen fra den hurtigt-voksende nordjyske robotvirksomhed LT Automation den konservative sundhedsordfører Per Larsen og formand for Folketingets beskæftigelsesudvalg Bjarne Laustsen rundt i det robotteknologiske maskinrum.

Begge folketingspolitikere var på besøg hos LT Automation i Aalborg, der blandt andet er leverandør af innovative automationsløsninger til sundhedsområdet. Målet med besøget var et førstehåndsindtryk af eksempler og potentiale i, hvor langt man er i det nordjyske robotmiljø.

Mangler varme hænder

Et af de store vækstområder findes inden for sundhedsområdet. Her har manglen på ”varme hænder” gennem lang tid været udtalt. Manglen på arbejdskraft gør, at man i sundhedsvæsenet i stigende grad efterspørger robotter, som kan understøtte og aflaste travle personalegrupper.

Den stigende interesse for, hvordan robotter kan frigøre ressourcer ved at overtage en stribe af de ensformige og nedslidende arbejdsopgaver, oplever man hos LT Automation.

Virksomheden har på det seneste vundet flere robotudbud på sundhedsområdet, og derfor er virksomheden det seneste år vokset fra en håndfuld til knap 30 ansatte. Det er en vækst på mere end 400 procent på 12 måneder.

Visioner og barrierer blev diskuteret

Det politiske besøg handlede dels om de politiske visioner, perspektiverne og barriererne i, at kompakte og sikre robotter kan lette hverdagen for de ansatte.

- Der er et stigende pres på sundhedsvæsenet om bedre og kortere behandlingsforløb, en mindre hektisk arbejdsdag og styrket diagnostik. Hos LT Automation er vi drevet af ønsket om at udvikle brugervenlige automationsløsninger, der effektivt imødekommer de krav, siger Tina Beith, LT Automation, der selv i en længere årrække har arbejdet i det nordjyske sundhedsvæsen.

Også mulighederne for at udbrede teknologi til Danmarks mange mindre og mellemstore virksomheder, så de lettere kan styrke omstillingsevnen, øge konkurrencekraften og sikre beskæftigelsen, var blandt temaer, der blev drøftet.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Sensor-eksperter er landet i nyt marked ved "et sjovt tilfælde": Vi får mere at se til
Elektronikvirksomhed ruster op på trivslen: - Det tærer på kræfterne
Mærsk lægger digitalt prestigeprojekt i graven
En stor bølge af konkurser rammer nu
Ny 3D-print-uddannelse skal hjælpe virksomheder på rette vej
Kina buldrer frem på robotliste - Danmark fortsætter nedturen
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Energy Supply DK
Leder IDAG

Send til en kollega

0.094