23948sdkhjf

Kapitalfond skyder millioner i vind-selskab

Seed Capital investerer nu 7 mio. kr. i en kommercialisering af Windar Photonics.
Windar Photonics udvikler avanceret laserudstyr, der måler vindhastigheder foran vindmøllen. Gennem disse data kan vindmøllens styringsenhed vende møllens vinger, så de hele tiden står optimalt i forhold til vinden. Ifølge Windar Technology kan det forbedre møllens produktion med op til 3-5 procent. Det skriver Børsen.

Det er det scenarie, der har fået Seed Capital til at investere 7 mio. kr. i selskabet. Lige nu er der nemlig stort fokus på omkostninger i vindmøllebranchen, og energiselskaberne forsøger med alle midler at optimere produktionen.

- Vi investerer naturligvis i dette her, fordi vi vil tjene penge. Men tidligere havde vi meget svært ved at se, at der var åbninger som investor i vindmølleindustrien. Den mulighed er der nu, hvor der er meget stort fokus på at optimere driften af vindmøller, siger direktør for Seed Capital, Ulla Brochenhuus-Schack, til Børsen.

Windar Photonics har forhandleraftaler med Mita Teknik og FT Technologies, og det er håbet, at man på sigt vil kunne få teknologien med som standardudstyr i alle nye vindmøller.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094