23948sdkhjf

Ny uddannelse kan afhjælpe arbejdskraftmangel: Vil skabe nyt liv og interesse

Virksomhederne hungrer efter kvalificeret arbejdskraft, og det vil den midtjyske uddannelsesinstitution Mercantec nu gøre sit til at afhjælpe.

Gennem flere år har de haft uddannelsen som elektronikfagtekniker i Viborg, men for at imødekomme en efterspørgsel på især lærlinge og elever, har man nu i samarbejde med Amu Nordjylland oprettet et grundforløb af uddannelsen i Aalborg.

Hos Mercantec fortæller læreplads- og virksomhedskonsulent Michael Fast, at elektronikfagteknikeruddannelsen vil åbne døre til en række forskellige jobs.

- Man vil kunne komme til at arbejde inden for produktion, test eller udvikling i industrien, siger Michael Fast.

Både unge og ældre

At opstarten af uddannelsen nu også kan tages i Aalborg hænger sammen med, at det også vil gøre det lettere at matche studerende med virksomheder, der har brug for lærlinge, hvor det tidligere har været svært, når de studerende i mange tilfælde har bopæl langt væk fra virksomhederne.

En af de nordjyske virksomheder, der potentielt kan få glæde af den nye uddannelse, er Migatronic, som ligger i Fjerritslev.

Her er Technical support manager Heidi Boye glad for, at uddannelsen nu bliver mulig at tage i Nordjylland.

- Tidligere fik vi kun ansøgninger fra kandidater, som var bosiddende i Nordjylland. Studievejlederne kendte uddannelsen, og eleverne blev præsenteret for mulighederne både i brobygningsforløb og på diverse jobmesser. Siden uddannelsen sidst blev lukket ned i Nordjylland, er det ikke lykkedes os at få rekrutteret lærlinge fra den østlige del af Nordjylland. Det virker, som om uddannelsen er gået i glemmebogen i Nordjylland, og at de unge fravælger uddannelsen, da den længe ikke har været mulig at gennemføre i denne del af landet. Vi håber derfor, at det lykkes at få skabt nyt liv og interesse via samarbejdet mellem Mercantec og Amu Nordjylland, lyder det fra Heidi Boye.

Uddannelsen er en fire-årig erhvervsuddannelse, og Michael Fast mener, at den kan henvende sig bredt.

- Det kan både være for unge, der er kommet ud af folkeskolen, men uddannelsen kan også være relevant for de mere erfarne, som er interesserede i et brancheskift, siger han.

Michael Fast fortæller, at man også håber at kunne etablere et samarbejde med jobcentrene i det nordjyske, hvor han ser et potentiale til at finde nye elever.

- Jeg har møde med en række jobcentre og håber, at vi kan finde nogen, som har en interesse for elektronik, siger Michael Fast.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Sensor-eksperter er landet i nyt marked ved "et sjovt tilfælde": Vi får mere at se til
Elektronikvirksomhed ruster op på trivslen: - Det tærer på kræfterne
Mærsk lægger digitalt prestigeprojekt i graven
En stor bølge af konkurser rammer nu
Ny 3D-print-uddannelse skal hjælpe virksomheder på rette vej
Kina buldrer frem på robotliste - Danmark fortsætter nedturen
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Energy Supply DK
Leder IDAG

Send til en kollega

0.109