23948sdkhjf

Konsolideringen i høreapparat-branchen aflyst

De to danske høreapparat-producenter Widex og GN ReSound er ikke til salg, og hos giganten William Demant ser man heller ikke længere de store fordele i en konsolidering af markedet.
For få år siden vurderede branchefolk, at en konsolidering blandt verdens seks største høreaaprat-producenter var uundgåelig. Siden er der intet sket, og i dag lyder meldingen, at konsolideringen ikke længere er aktuel.

- Vores behov for konsolidering er i dag ikke det samme som for nogle år siden, hvor GN og Siemens var til salg. I mellemtiden er både vi og Sonova jo vokset markant, og det har alt andet lige gjort fordelene ved konsolidering mindre, siger den administrerende direktør hos William Demant Niels Jacobsen til Berlingske Tidende.

Netop GN ReSound var egentlig solgt til konkurrenten Sonova for nogle år siden, da de tyske konkurrencemyndigheder slog bremserne i. I dag meddeler virksomheden, at man ikke længere er interesseret i et salg. Ansvarlig for investor relations, Michael Bjergby, forklarer i stedet til Berlingske Tidende, at man vil fortsætte virksomhedens udvikling gennem selvskabt vækst.

Hos konkurrenten Widex, der også af mange er blevet nævnt som opkøbskandidat, er man af samme holdning. Her understreger partner Anders Westermann, at man ikke har nogen planer om at indgå i en konsolidering.

William Demant er i dag markedets største spiller med en markedsandel på 25-26 procent. GN ReSound er fjerdestørst med en andel på 13 procent, mens Widex indtager en sjetteplads med 10 procent.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095