23948sdkhjf

Danish Aerotech ser frem til helikopteraftale

Det vil skabe både værdi og nye arbejdspladser, når en ny helikopterproducent efter planen vælges til Forsvaret inden årets udgang.
Den danske forsvarsindustri venter med spænding på, hvilken helikopterproducent, de danske politikere vælger som leverandør af skibsbaserede helikoptere til Forsvaret.

Valget står mellem Seahawk og AugustaWestland, og selv om sidstnævnte tidligere på måneden offentliggjorde et udvidet samarbejde med Danish Aerotech, som blandt andet er specialist inden for vedligehold af fly, helikoptere og missiler, så forholder Karup-virksomheden sig neutrale.

Det understreger adm. direktør Jan Jørgensen:

- Vi har ingen præferencer med hensyn til, hvilke helikoptere der vælges. Uanset hvilken af de to kandidater der laves aftale med, vil Danish Aerotech have lige stort potentiale med hensyn til værdi- og jobskabelse, såfremt Forsvaret vælger en vedligeholdelsesordning, der involverer industrien.

Første leverance i 2015
Han fokuserer i stedet på, at opgaverne – uanset leverandør – vil styrke Danish Aerotech til nye opgaver fremover.

- Vi betragter dette som en unik mulighed for at opnå værdifuld ekspertise fra markedslederne på dette område. Denne ekspertise vil styrke vores vækstpotentiale i de kommende år, siger Jan Jørgensen.

Ifølge Electronic Supplys oplysninger modtager de danske forsvarspolitikere i løbet af kort tid en militærfaglig anbefaling, mens en aftale forventes underskrevet inden årets udgang.

De første helikoptere fra den nye leverandør kommer i 2015, og medio 2017 er de nuværende LYNX-helikoptere efter planen udfaset.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.158