23948sdkhjf

Nordjyder dropper opkøb men fortsætter jagten

Den nordjyske ekspert i trådløs teknologi, Wirtek, bliver ikke 15 kollegaer rigere i denne omgang.

Den ikke-bindende opkøbsaftale, selskabet i juli underskrev med en unavngiven virksomhed, bliver ikke fuldført, oplyser udviklingsvirksomheden i en meddelelse til fondsbørsen.

“Efter at have afsluttet due diligence-processen af det potentielle opkøb annonceret den 14. juli 2022, har bestyrelsen på nuværende tidspunkt besluttet ikke at fortsætte opkøbsprocessen,” skriver Wirtek.

Ifølge direktøren er der dog ingen dramatik omkring forløbet.

– Når man indgår en ikke-bindende aftale, så går man ind i en due dilligence-periode, og derefter skal man så blive enige om en endelig kontrakt – og der kunne vi ikke nå til enighed, så vi har besluttet ikke at gennemføre handlen i denne omgang, fortæller adm. direktør Michael Aaen.

Han understreger imidlertid, at opkøbsjagten fortsætter i overensstemmelse med strategien Accelerate25XL.

– Vi ønsker at vokse, og vi går både efter tocifret organisk vækst og efter opkøb. Det er en vigtig del af strategien, og vi er løbende på udkig efter nye opkøbsmål, fortæller han.

Flere interessante områder

Ifølge Michael Aaen er der flere interessante opkøbsområder for Wirtek, der hjælper virksomheder med at udvikle softwareløsninger og elektroniske produkter.

– Vi har flere parametre, vi vurderer opkøb op imod. Det kan være nye markeder, som vi finder interessante, eller nogen, som kan øge vores andel på eksisterende markeder, ligesom der kan være tale om kompetencer, der udbygger vores egne, forklarer han.

Et ligger dog helt fast i strategien.

– Inden 2025 skal vi have en sourcing-lokation uden for Rumænien, hvor vi opererer i dag, fastslår Michael Aaen, der dog ikke har lagt sig fast på vejen til målet.

– Det kan være et greenfield-projekt, hvor vi bygger en lokation op fra bunden, men det kan også være noget, vi køber os til, forklarer han.

Holder sig på tæerne

Wirtek kunne i august præsentere et kvartalsregnskab med en omsætningsvækst på hele 59 pct., men om væksten er fortsat gennem Q3, er Michael Aaen ikke klar til at løfte sløret for, før tallene offentliggøres 9. november.

Han afslører dog gerne, at forventningerne til den kommende tid er mere usikre

– Det er interessante tider, vi lever i, og vi forventer allesammen recession, så vi arbejder på at geare os til, hvad end der kommer til at ske, fortæller han.

De lunkne udsigter får imidlertid ikke indflydelse på hverken opkøbsiveren eller retningen.

– Kommer vi til at stå i en svær situation, kan det selvfølgelig få indflydelse på prioriteringerne og på, hvilke tiltag vi gør hvornår - men slutmålene er de samme, så som udgangspunkt får det hverken indflydelse på strategien eller på planerne om opkøb, fastslår Wirtek-direktøren.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Politiet stopper efterforskning af IT-gigant i diktatur-sag
Robotfirma indgår aftale på 60 millioner med IT-sværvægter
Apple hjemtager mikrochip-produktion efter global krise
Terma udvider direktionen med ny Executive Vice President
Unge fik prøvet robotter i praksis
Der sælges færre smartphones på verdensplan
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Energy Supply DK
Leder IDAG

Send til en kollega

0.109