23948sdkhjf

Nordjysk landstrømstrio nomineret til pris

Den 1. november afholder PwC Årets Ejerleder 2022 i Nordjylland. 

Prisen går til den ejerleder, der som frontfigur har haft en central rolle i at skabe en ekstraordinær succeshistorie, og som har været særlig god til at arbejde med tillid og med at fastholde samt tiltrække dygtige medarbejdere. 

De tre finalister i Nordjylland er nu fundet.

- De tre udvalgte finalister er på hver sin måde alle eksempler på ejerledere, der har formået at skabe succeshistorier med et særligt fokus på talenter og tillid til inspiration for andre ejerledere. Vi ønsker vores finalister i Nordjylland et stort tillykke og ser frem til at hædre dem alle ved regionskåringen, siger Torben Toft Kristensen, partner i PwC i Aalborg.

De tre nordjyske finalister er Peter Libak & Christian Gammelgaard Olesen fra Wolturnus A/S i Nibe, Bent Larsen fra Beritech Group i Aalborg samt Peter Castberg Knudsen, Kim Brøndum Larsen & Allan Holm Jørgensen fra Powercon A/S i Hadsund. 

De øvrige nordjyske finalister

Peter Libak & Christian Gammelgaard Olesen fra Wolturnus A/S (Nibe)

Peter Libak startede Wolturnus tilbage i 2002 og fik Christian Gammelgaard Olesen ansat i 2015. Blot tre år senere indtrådte Christian i ejerkredsen. De to ildsjæle komplementerer hinanden til UG, og efter Peters udsagn er Christian én af de fem i verden, som har det største kendskab til hjælpemiddels-branchen. Wolturnus fremstiller kørestole og håndcykler, der er tilpasset brugeren, og som giver brugeren mulighed for at give kørestolen eller håndcyklen et personligt præg. Wolturnus har 7-8 forskellige nationaliteter repræsenteret i medarbejderstaben fordelt på ca. 90 medarbejdere, hvilket giver et naturligt fokus på forskelligheder. Wolturnus er en arbejdsplads med stor diversitet og plads til individer.

Der bliver slået få stillinger op i Wolturnus, bl.a. fordi virksomhedens sociale profil med at hjælpe handicappede børn tiltrækker arbejdskraft. Wolturnus oplever, at medarbejderne stiller flere og flere krav til dem som kommende arbejdsgiver, men for Wolturnus er det en stor fordel, da der helt naturligt i virksomhedens DNA bliver arbejdet med værdier og verdensmål. Wolturnus arbejder aktivt med 6 ud af FN’s 17 verdensmål.

Bent Larsen fra Beritech Group (Aalborg)

Med en baggrund som smed og med en iværksætter i maven etablerede Bent Larsen sin første virksomhed som 28-årig. Da Bent startede ud som selvstændig, gik han all in og solgte sit hus for at have startkapital til den første virksomhed. Bent har bevist, at han kan opbygge en solid virksomhed, og hvordan man kommer videre efter et salg. Han er nu igang med at gøre det hele igen med virksomheden Beritech, som bl.a. er specialiseret indenfor design og fremstilling af tankløsninger og stålbearbejdning. I sympati med medarbejdere i produktionen møder Bent kl. 4.00 og sørger hver morgen for at gå rundt og sige godmorgen til dem.

Bents fokus på at gå forrest og være det synlige midtpunkt i virksomheden er med til at skabe en sammenhæng mellem ledelsen og produktionen. Bent har formået at vise, at han kan bygge ikke bare én, men to solide virksomheder indenfor sit fag gennem en god forståelse af medarbejderne og med en forståelse for, hvordan man skaber vækst på både bund- og toplinje. Bent går gerne en ekstra mil for, at medarbejderne føler sig hørt og set.

Kilde: PWC

Landstrøms-trioen

Mens de to førstnævnte nordjyske finalister beskæftiger sig med henholdsvis fremstilling af kørestole og håndcykler samt design og fremstilling af tankløsninger og stålbearbejdning, ligger den tredje finalist arbejde inden for energi- og strømforsyning.  Hos PowerCon i Hadsund produceres der nemlig landstrømsanlæg. 

Peter Castberg Knudsen, Kim Brøndum Larsen & Allan Holm Jørgensen fra Powercon  kommer alle med en baggrund inden for vindindustrien, og de har alle den teoretiske ballast til at kunne udvikle deres produkter. 

- Ejerlederne er passionerede og har ageret meget fra dag-til-dag og uden langsigtede strategier. En relativ ny ansættelse af en CFO er et skridt i retningen af at udvikle og geare organisationen til at blive større med mulighed for at fortsætte den gode vækst. Powercon har aldrig lånt en krone og har fx selv ansøgt om tilskud til udvikling fra EU Horizon2020 og modtaget 10 mio. kr. Med en professionel bestyrelse, en nedskreven strategi og eksekvering af denne er der et stort potentiale for at blive en endnu mere succesfuld virksomhed i fremtiden, skriver PwC om den ene af de tre nordjyske finalister. 

Hvor og hvornår

Årets Ejerleder i Nordjylland kåres:
Den 1. november 2022 kl. 16:30-18:15, Musikkens Hus Musikkens Pl. 1, 9000 Aalborg.

De syv regionale vindere går videre til landskåringen, som finder sted den 17. november 2022 hos PwC, Strandvejen 44, 2900 Hellerup.

Det er PwC, Nykredit, Dansk Erhverv og Finans, der står bag Årets Ejerleder, som afholdes for 19. gang. Årets tema er talent og tillid.

Juryen består af regionsvinderen fra 2021 samt repræsentanter fra Dansk Erhverv, Nykredit, PwC og en erhvervsprofil.

Kilde: PWC

Talent og tillid

Kampen om talent og kvalificeret arbejdskraft har sjældent været så intens som nu, og netop i år sætter vi fokus på, hvad ejerlederne aktivt gør for at vinde talenternes tillid og for at tiltrække og fastholde dygtige medarbejdere.

- Ejerlederne har fokus på talenterne og på vigtigheden i at skabe en attraktiv arbejdsplads, hvor der er tillid mellem virksomheden og medarbejderne. Det er positivt, da vi ved, det betyder meget for at kunne fastholde og tiltrække de dygtigste talenter, siger Torben Toft Kristensen, partner i PwC i Aalborg.

Gitte Lillelund Bech, direktør for markeder i Dansk Erhverv, lægger vægt på dette års tema talent og tillid, som væsentligt for ejerledernes evne til at skabe udvikling og vækst.

- Det er vigtigt for en virksomhed at kunne holde fast i sine dygtige medarbejdere og kunne tiltrække nye talenter for at blive endnu skarpere og for at blive endnu mere konkurrencedygtig. Medarbejdere med de rette kompetencer er med andre ord helt afgørende for virksomhedens evne til at opnå succes og skabe vækst, siger Gitte Lilleund Bech.

Tidligere landsvindere

 • 2021 Peter Vang Christensen fra Plantorama A/S
 • 2020 Særår uden vinder pga. Covid-19
 • 2019 Michael Holm fra Systematic 
 • 2018 Bjarke Hansen fra Primo Tours A/S
 • 2017 Mikkel Borg Bjergsø fra Mikkeller ApS
 • 2016 Marie-Louise Bjerg fra Top Mountain Industries ApS 
 • 2015 Anders Byriel fra Kvadrat A/S 
 • 2014 Susanne Hessellund fra Bel Air Aviation A/S
 • 2013 Thomas Dinesen fra Dinesen Floors
 • 2012 Peter Eriksen fra Nilpeter A/S
 • 2011 Jørgen Hallundbæk fra Welltec A/S 
 • 2010 BK Engineering A/S
 • 2009 KM Telecom A/S
 • 2008 Webtop A/S
 • 2007 Expo-Net Danmark A/S 

Kilde: PWC

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Politiet stopper efterforskning af IT-gigant i diktatur-sag
Robotfirma indgår aftale på 60 millioner med IT-sværvægter
Apple hjemtager mikrochip-produktion efter global krise
Terma udvider direktionen med ny Executive Vice President
Unge fik prøvet robotter i praksis
Der sælges færre smartphones på verdensplan
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Energy Supply DK
Leder IDAG

Send til en kollega

0.078