23948sdkhjf

Siemens vil presse underleverandører på prisen

Omkostningerne skal ned. Sådan lyder det ufravigelige krav til underleverandørerne til Siemens’ havvindmøller.
Det er ikke noget nyt, at vindmølleproducenterne jagter omkostningsbesparelser, men inden for havvindmøller, der på mange måder stadig er en gryende industri, har presset været mindre. Det vil Siemens Wind Power nu ændre på.

- Vi skal bringe omkostningerne ned på havvindmøller. Vi har på de sidste to tiår nedsat omkostningerne med 40 procent. Vi skal på under et tiår fremadrettet reducere omkostningerne endnu mere, siger Michael Hannibal, offshore-chef hos Siemens Wind Power, til Børsen.

Presset af Dong
Dermed øger han presset på koncernens danske underleverandører. Han vurderer, at nogle af dem sagtens vil kunne forblive underleverandør til Siemens, fordi de har investeret tilstrækkeligt i deres danske produktion, mens andre er nødt til at ty til global sourcing for at sikre lavere omkostninger.

Kravene fra Siemens skyldes ikke blot, at den tyske vindmølleproducent vil øge sin egen bundlinje. Storkunden Dong, der de kommende år skal have leveret hundreder af havvindmøller fra Siemens, har nemlig også øget presset.

Administrerende direktør i Dong Energy, Henrik Poulsen, konstaterer, at omkostningerne skal ned, blandt andet fordi Dong som statsligt selskab har en forpligtelse til at effektivisere de energiformer, man investerer i.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095