23948sdkhjf

Sydjysk it-virksomhed solgt til energi-gigant

For at stå endnu bedre rustet til fremtidens it-indsatser har energi- og telekoncernen Norlys købt 60 procent af it-virksomheden Automize. Med ekspertise inden for cloud-løsninger skal opkøbet af Automize give Norlys en både hurtigere og mere sikker it-drift. Samtidig er det ambitionen, at Automize skal fortsætte virksomhedens massive vækst.

- For at kunne fortsætte den vækstrejse, vi har været på de seneste år, har vi behov for en samarbejdspartner, der både har stærke kompetencer og høje ambitioner. Samtidig har det været vigtigt for os, at det er et selskab, der er solidt funderet i danske rødder, og det har vi fundet hos andelsejede Norlys, som vi allerede kender som kunde, siger René Falkenberg, der er administrerende direktør i Automize.

Norlys’ køb af Automize kommer i naturlig forlængelse af investeringen i Mjølner Informatics, som Norlys købte i sommer. Mjølner giver Norlys en stærk udviklingsmuskel, mens Automize sikrer, at Norlys kan levere og drifte mange it-services, som de forskellige dele af Norlys-forretningen efterspørger.

Kompetencer til stor it-transformation

For at sikre kunderne den bedste oplevelse står Norlys lige nu midt i en stor it-transformation og en gennemgribende digitalisering af koncernen. Det betyder blandt andet, at Norlys skal accelerere virksomhedens cloud-rejse, og det kræver en markant oprustning på både it-ressourcer og -kompetencer.

- Vi glæder os til et endnu tættere samarbejde med Automize. I et glødende jobmarked er det en stigende udfordring at tiltrække de it-ressourcer og -kompetencer, som vi har brug for. Med opkøbet af Automize får vi adgang til netop specialiseret viden inden for optimering og automatisering af drift ved brug af cloud, siger Morten Bilgrav, der er it-direktør i Norlys.

De nuværende 40 medarbejdere i Automize fortsætter i virksomheden, ligesom Automize fortsat vil have stort fokus på øvrige nuværende og fremtidige kunder. For at samle it-kompetencerne vil en række medarbejdere fra Norlys’ it-afdeling løbende flytte til Automize efter nytår.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Politiet stopper efterforskning af IT-gigant i diktatur-sag
Robotfirma indgår aftale på 60 millioner med IT-sværvægter
Apple hjemtager mikrochip-produktion efter global krise
Terma udvider direktionen med ny Executive Vice President
Unge fik prøvet robotter i praksis
Der sælges færre smartphones på verdensplan
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Energy Supply DK
Leder IDAG

Send til en kollega

0.11