23948sdkhjf

Gigant går 400 millioner frem - men vil fyre 150-200

Tidligere på året kunne høreapparatvirksomheden Demant fortælle, at de som konsekvens af et usikkert marked måtte skrue ned for forventningerne til årets resultat, og det samme gør sig nu igen gældende.

I en børsmeddelelse må Demant, der udover at producere høreapparater også sælger gaming-headsets, endnu en gang skrue ned for forventningerne til 2022-resultatet, så man nu regner med en organisk vækst for på 2-4 procent mod 4-6 procent for året, mens forventningerne til EBIT-resultatet nedjusteres med 350 millioner kroner, så den forventede indtægt på driften nu ligger i størrelsesordenen 3,15-3,45 milliarder kroner.

Nedjusteringen kommer på bagkant af et kvartal, hvor Demant har haft omsætningsvækst på alle forretningsområder og en samlet omsætningsvækst i Q3 på 461 millioner kroner.

Men det har ikke været nok til at overbevise ledelsen om, at man kan holde forventningerne i hævd.

Det skyldes blandt andet, at man forudser en svækkelse af gaming-markedet, hvorfor Demant på det forretningsområde forventer et negativt driftsresultat på 225 millioner kroner.

Desuden lyder det i børsmeddelelsen, at selvom man gik frem på området indenfor høreapparater, så var væksten ikke så stor som forventet, hvilket altså også ligger til grund for nedjusteringen.

Med afsæt i de økonomiske nedjusteringer vil Demant træffe en række omkostningsreducerende tiltag, lyder det videre i børsmeddelelsen.

- Som følge af lavere end forventet markedsvækst og for at tilpasse forretningen til den aktuelle udvikling på markedet gennemfører vi omkostningsreducerende tiltag i Hearing Care, Hearing Aids og Communications (som gaming-delen hører under, red.). I Hearing Care nedbringer vi antallet af vores butikker i USA med cirka 50 og justerer organisationen tilsvarende. I Hearing Aids vil vi gennemføre justeringer i udvalgte dele af vores centrale organisation, og vi har allerede igangsat lukningen af Bernafon-brandets hovedkvarter i Schweiz og påbegyndt overførslen af aktiviteterne til koncernens hovedkvarter i Danmark, står der i pressemeddelelsen.

Tiltagene kommer også til at indebære fyringer.

- I Communications vil vi ligeledes justere organisationen, således at den tilpasses de aktuelle forventninger til markedet. Vi forventer at gennemføre disse ændringer i løbet af de kommende måneder, hvilket vil medføre opsigelse af 150-200 medarbejdere globalt fordelt på Hearing Aids, Hearing Care og Communications. Vi forventer, at disse tiltag vil forbedre vores resultater allerede i H1 2023, lyder det videre.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Politiet stopper efterforskning af IT-gigant i diktatur-sag
Robotfirma indgår aftale på 60 millioner med IT-sværvægter
Apple hjemtager mikrochip-produktion efter global krise
Terma udvider direktionen med ny Executive Vice President
Unge fik prøvet robotter i praksis
Der sælges færre smartphones på verdensplan
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Energy Supply DK
Leder IDAG

Send til en kollega

0.125