23948sdkhjf

Konkurrent køber sig ind i GN Store Nord

William Demant Invest, som står bag høreapparatkæmpen Demant, har købt 10 procent af aktierne i konkurrenten fra GN Store Nord.

Onsdag købte de 5 procent af aktierne, og her til morgen fortsatte de i samme stil og rundede altså 10 procent af ejerskabet i GN. Det oplyser GN Store Nord i en børsmeddelelse.

Opkøbet kommer på bagkant af sløje delårsrapporter fra både Demant og GN Store Nord, hvor begge har kæmpet med svære markedsbetingelser og har måttet nedjustere.

I Børsen hæfter aktieanalytiker Søren Løntoft Hansen fra Sydbank sig ved, at det er investeringsselskabet William Demant Invest og ikke høreapparatvirksomheden selv, der nu har over 10 procent ejerskab af GN Store Nord, hvorfor han ikke tror, "at Demant er ved at overtage GN Store Nord".

I et skriftligt svar til avisen skriver administrerende direktør i William Demant Invest, Niels Jacobsen, at den nye investering er i tråd med den plan, som selskabet har lagt.

- William Demant Invests investering i GN Store Nord harmonerer med vores øvrige finansielle investeringsaktiviteter og følger principperne i vores investeringsstrategi. Over tid har vi investeret i innovative og velfunderede selskaber inden for nichemarkeder med et historisk fokus på Medtech, som rummer et betydeligt vækst- og afkastpotentiale. Investeringen i GN Store Nord er i tråd hermed, skriver Niels Jacobsen.

Efter anden del af den store investering blev meldt ud fredag morgen, er GN Store Nords aktie steget med 12 procent i værdi på børsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079