23948sdkhjf

Tre designpriser til Oticon

Kulturminister Uffe Elbæk præmierede torsdag aften årets bedste design ved Danish Design Award, som blev uddelt for 48. gang.
Dansk Design Center på H. C. Andersens Boulevard i København var torsdag rammen om en festlig ceremoni, som markerede den 48. uddeling af Danish Design Award, som oprindeligt hed ID-Prisen.

Juryen havde i år nomineret 24 designs ud af i alt 124 indsendte forslag. Hovedprisen gives i seks forskellige kategorier, og høreapparatproducenten Oticon løb med hele tre priser fore høreapparatet Intiga.

For det blev Oticon belønnet med Danish Design Award 2012 i kategorien Industrielt design, business-to-consumer samt People's Choice 2012.

Inspireret af smykkekunst
Oticon Intiga er et høreapparat særligt udviklet for førstegangsbrugere. Det hører til blandt verdens mindste trådløse høreapparater og har samtidig bevaret en høj ydeevne gennem et minimalt strømforbrug. I designet har man lagt særlig vægt på brugernes ønske om et lille og diskret apparat med behagelig naturlig pasform og en naturlig lydgengivelse.

- Oticon har i udviklingen af Intiga kombineret den seneste tilgængelige teknologi med en god forståelse for brugernes særlige behov og et funktionelt og elegant design, som virker inspireret af smykkekunsten. Produktet leveres i en række hårtone- og modefarver, og der er med dette produkt lagt op til endnu en vellykket produktlancering, hvor brugerbehov og en stærk designløsning går hånd i hånd, lød begrundelsen fra juryen.

For første gang i Danish Design Awards historie uddelte juryen også en pris til et lovende, ungt, dansk designtalent. Nomineringerne var foretaget af syv af Danmarks førende design- og arkitektuddannelser og omfattede 16 personer, som i løbet af deres uddannelse har udmærket sig særligt med nytænkning inden for design. Prisen Talent 2012 gik til Thea Ubbe, som blandt andet i sit afgangsprojekt fra Kunstakademiets Designskole har udviklet et lejringsprodukt til tidligt fødte børn, som sigter mod en bedring af det lille kuvøsebarns start på livet.

Lover godt for dansk designs fremtid
Med 128 indsendte designløsninger af høj kvalitet har juryen haft en spændende og udfordrende opgave med at nominere og udpege vinderne af Danish Design Award 2012.

Løsningerne afspejler den udvikling, som designområdet har gennemgået i de senere år, hvor arbejdsfeltet er blevet bredere og mere internationalt orienteret. Det er tydeligt, at designerne evner at navigere i en virkelighed, hvor rollefordeling og efterspørgsel konstant skifter. Tilsvarende synes der at være en større interesse blandt virksomhederne for at integrere designere på et tidligt tidspunkt i udviklingsprocessen.

Juryen har med glæde kunnet konstatere, at klassiske designdyder lever i bedste velgående side om side med nye designområder og i berigende samarbejde med tekniske udviklingsaspekter og målrettet markedsorientering. Samtidig er interessen for at udforske anvendelse af nye materialer og for bæredygtighed tydelig.

Endelig har juryen også bemærket, at danske virksomheders design – parallelt med en global orientering – bærer et intakt nordisk "design-dna". Enkelhed i udtrykket og god funktionalitet præger billedet og bidrager til at differentiere produkter og løsninger i forhold til konkurrenter.

- Det er – kort sagt – glædeligt at se, at det danske designlandskab formår at revitalisere sig gennem et fornyende syn på designs rolle og ved at finde innovative veje uden at kaste en værdifuld designarv overbord. Danish Design Award 2012 viser, at virksomheders og designeres seneste indsats lover godt for dansk designs fremtid, lyder juryens samlede vurdering.

Juryen har i 2012 bestået af:
Peter Bysted (formand, indehaver af designvirksomheden Icono)
Thomas Harrit (partner i designvirksomheden Harrit-Sørensen)
Lars Sandahl Sørensen (tidligere kommerciel koncerndirektør i ISS Group & SAS Group)
Søren Rose Kjær (indehaver af Søren Rose Studio)
Christian Nicholas Stadil (blandt andet kendt som ejer af Hummel)
Amanda Betz (arkitekt)
Vinay Venkatraman (stifter af og partner i CIID Copenhagen Institute of Interaction Design).


Læs mere på www.ddc.dk/danishdesignaward2012 .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079