23948sdkhjf

Grøn elektronikvirksomhed på nye hænder

Albertslund-virksomheden Dropitin, der har specialiseret sig i indsamling og håndtering af brugt it-udstyr, er blevet solgt.

Virksomheden er blevet opkøbt af norske Atea, der er blandt Danmarks og Nordens største erhvervs-it-leverandører. Det oplyser Atea i en pressemeddelelse.

Atea leverer en række en række software- og hardware-løsninger til både private og offentlige erhverv, og de har på det seneste gjort mere ud af bæredygtighed på området. Det er blandt andet det, der har fået dem til at købe Dropitin.

- Hos Atea har vi en ambition om at gøre Danmark grønnere med it. Lige nu bliver mindre end 40 procent af Danmarks brugte it-udstyr genbrugt, men vi ser et kæmpe potentiale i at genbruge it-udstyr via vores genanvendelseskoncept, Atea Return. Både for vores kunder, men også internt i virksomheden og væsentligst, for fremtiden, siger administrerende direktør, Kathrine Forsberg, i pressemeddelelsen.

Med overtagelsen af Dropitin følger deres lokaler i Albertslund selvsagt også med, og dermed er de nuværende pladsproblemer i Ateas danske lokaler i Taastrup også løst.

- Muligheden for at overtage Dropitin er oplagt for at styrke vores ambitioner samtidig med, at vi løser vores udfordring med at få mere plads. Vi har set en rigtig fornuftig vækst på vores recycling-ydelser i år, og den forventer vi at udbygge yderligere i 2023. Det inkluderer både vores nuværende forretning og den kundeportefølje, vi overtager i forbindelse med købet af Dropitin, siger Kathrine Forsberg.

Med opkøbet af Dropitin vil Ateas kapacitet på genanvendelsesområdet vokse, fordi de nu kan tage mere eller mindre alt brugt it-udstyr ind. Det gælder alt fra PC'er og mobiltelefoner til mere komplekse komponenter fra eksempelvis datacentre og netværkskudstyr.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Jysk EMS'er jubler ikke trods vækst på 600 procent
Ambu starter ud med vækst i første kvartal
Robotmesse vender tilbage til Odense
Demant vokser 10 procent trods svære betingelser
Google lancerer chatrobot i konkurrence med Microsoft
Midtjyder opkøbt af kapitalfond
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Energy Supply DK
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.14