23948sdkhjf

Historisk ladestander-aftale på plads

Den grønne omstilling af transporten i Danmark er kommet op i højeste gear. I 2022 er antallet af elbiler på de danske veje fordoblet, og alene i november var knap hver fjerde nyregistrerede personbil en elbil.

Det er selvsagt gode nyheder for virksomheder, som lever af at opstille ladestandere. Det gør blandt andet Clever, der er blandt landets førende på området.

De har netop indgået en aftale med pensionsselskabet PFA om opsættelse af 1400 ladepunkter på flere af pensionsselskabets erhvervs- og boligejendomme i hele landet fordelt i byer som København, Aarhus, Odense, Risskov, Vejle, Slagelse, Birkerød og Hillerød.

Det oplyser Clever i en pressemeddelelse.

Stort potentiale

PFA er blandt landets største ejendomsinvestorer, og med de 1400 nye ladepunkter vil der være ladestandere ved 15 procent af selskabets ejendomme.

Det giver således god plads til de kommende års forventede udvikling i antallet af elbiler, der i dag blot udgør 3,5 procent af den samlede bilpark.

Derfor ser man hos Clever da også positivt på både aftalen og potentialet i den.

- I Clever mener vi, at elbilen skal være folkelig og for alle, og derfor opsætter vi også ladestandere der, hvor elbilisterne er – uanset om du er på arbejde eller bor i lejlighed og ikke har mulighed for egen ladeboks. Det skal være nemmere at køre i elbil og mere oplagt at vælge den til, og her er erhvervslivets bidrag en vigtig faktor, så vi i fællesskab kan gøre det muligt at vælge de grønne løsninger til i hverdagen. Sammen med PFA sætter vi endnu mere fart på udvidelsen af Danmarks største ladenetværk og gør det meningsfuldt at få strøm på bilen, siger Clever-direktør, Casper Kirketerp-Møller.

Clever skal som led i aftalen stå for alt fra installation, servicering og daglig drift af ladebokse på en række af PFA’s ejendomme.

Et antal af ladepunkterne vil være forbeholdt til lejere i PFA’s erhvervsejendomme, mens der arbejdes på at gøre de resterende ladepunkter tilgængelige for offentligheden.

Alle 1400 ladepunkter forventes idriftsat inden udgangen af 2025.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109