23948sdkhjf

Klimakommissær indviede ny Topsil-fabrik

Det var en glad direktør i Topsil, Kalle Hvidt Nielsen, der mandag formiddag slog dørene op på Topsils nye højteknologiske siliciumfabrik i Vinge.
Den røde løber var rullet frem foran Topsil’s nye fabrik mandag, da godt 120 inviterede gæster lagde vejen forbi koncernens nu officielt indviede nye siliciumfabrik på Siliciumvej 1 i Vinge. På gæstelisten var nøglekunder og samarbejdspartnere fra Europa, USA og Asien.

- Tak for det flotte fremmøde, og tak for indsatsen til alle jer, som har bidraget med at nå hertil. Dette er en ganske særlig dag for Topsil, som nu åbner verdens første fabrik bygget udelukkende med det formål at kunne producere ultrarent silicium. Her på fabrikken er det vores produkt, der har defineret rammerne og ikke omvendt. Det er fuldstændigt unikt. Vi kan ikke vente med at komme i gang, sagde Kalle Hvidt Nielsen i sin velkomsttale.

Det var EU klimakommissær Connie Hedegaard, der klippede snoren til den nye fabrik over og dermed officielt indviede den ny fabrik. Men også Borgmester i Frederikssund Kommune, Ole Find Jensen, ønskede tillykke og glædede sig over, at Topsil har valgt en beliggenhed i Copenhagen Cleantech Park, som forventes at få vokseværk de kommende år.

Teknologien står ikke stille
Kalle Hvidt Nielsen ridsede visionen for den ny fabrik op:

- Den ny fabrik er et resultat af, at teknologien ikke står stille, men bliver ved med at flytte sig, og at kundernes krav til produktionen bliver stadig større, lød det blandt andet fra direktøren.

- Vi har med den ny fabrik taget udfordringen op, for vi skal være her i mange år fremover. Vi har en ekspertise, hvor kun ganske få andre i verden kan være med. Vi fokuserer benhårdt på ganske få ting, som samtidig er de mest centrale for vores kunder: Vi skal vedblive med at være konkurrencedygtige og levere til tiden, og vi skal fortsætte med at levere kvalitet i verdensklasse.

Kort om Topsil
Topsil blev grundlagt i 1958 og er specialist i udvikling og produktion af ultrarent silicium. Silicium anvendes af den globale halvlederindustri til fremstilling af avancerede, energioptimerende komponenter. Komponenterne indgår blandt andet i elforsyningsnettet, vindmøller og højhastighedstog, hvor silicium er nøglen i at lede og fordele strøm.

Topsil har i perioden 2010-2012 investeret cirka 300 mio. kr. i produktudvikling, nye produktionsfaciliteter, nye maskiner og nyt udstyr i Danmark og Polen med henblik på at stå stærkt positioneret, når markedsvæksten igen vender tilbage.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.326