23948sdkhjf

Sternula: Fik kontakt til satellit over Aalborg

Det lykkedes for folkene hos Sternula at få kontakt med satelitten Sternula-1, da den passerede over Aalborg

Det er lykkedes for satellit-selskabet Sternula at få kontakt med deres første to-vejs VHF-satellit, der netop er opsendt fra Cape Canaveral i Florida, USA. 

- Vi er stolte over at kunne meddele, at vi med succes har tilsluttet os Sternula-1, mens den flyver over Aalborg!, skriver selskabet på Twitter.

Sternula-1 er en kommerciel satellit, der benytter VHF til at etablere tovejs-kommunikation mellem satellitten og skibe på søen. Med systemet kan skibe sende og modtage data, hvor man hidtil kun har kunnet sende oplysninger ud. Det betyder, at de blandt andet kan modtage data fra andre skibe, havne og myndigheder via systemet.

- Vi havde to kiksede forsøg med at få kontakt til satellitten, fordi vi ikke havde den præcise position, og der var også støj fra andre satellitter, men i tredje forsøg lykkedes det at få forbindelse, fortæller administrerende direktør i Sternula, Lars Moltsen, til Electronic Supplys søstermedie Søfart. 

Onsdag morgen er folkene på Sternula i gang med at kontrollere systemerne yderligere og ifølge Lars Moltsen kører alt efter planen.

- Nu er det et spørgsmål om at køre satellitten i drift og få testet systemerne ombord et efter et og få foldet antennen ud. Derefter kommer det mere spændende, hvor vi skal have afprøvet nogle af DMI's tjenester, uddyber han. 

Dansk satellit sendes i kredsløb om jorden med ny teknologi

Efterfølgende har selskabet også fået vigtige informationer fra satellitten om satellittens tilstand.

-  Flytemperaturen er fin. Vores TLE er god, hvilket betyder, at vi nu har en mere præcis placering af satellitten. Tumlingen er fin, og det er vigtigt for at tænde for Sternula-1's batteri, skriver Sternula på Twitter.

Sternula on Twitter

Det afgørende øjeblik, da Sternula-1 forlader Falcon 9 Transporter 6-raketten.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095