23948sdkhjf

Siemens indgår trecifret millionkontrakt med Banedanmark

Banedanmark udskifter nutidens analoge radioer på S- og fjernbanen med nye digitale GSM-R radioer fra Siemens til en samlet værdi af op mod 200 mio. kr.
I forbindelse med indførelsen af det nye Signalprogram for den danske jernbane vil de frekvenser, som de nuværende analoge radioer arbejder på, forsvinde på S-banen ved udgangen af 2013 og på fjernbanen i løbet af 2014.

Direktør for Signalprogrammet, Morten Søndergaard, glæder sig over aftalen med konsortiet, der består af danske Siemens A/S og britiske Siemens PLC.

- Digitale radioer er selvfølgelig i sig selv et fremskridt for radiokommunikationen på den danske jernbane, men de nye GSM-R radioer er samtidig med til at sikre interoperabilitet på de danske jernbaner. Det vil dermed lette adgangen til det danske jernbanenet for nye jernbanevirksomheder og kan føre til tidsbesparelser for den grænseoverskridende jernbanetrafik, siger Morten Søndergaard.

Som en del af kontrakten, forpligter Siemens sig til at understøtte den enkelte jernbanevirksomhed med at vedligeholde og reparere det nye udstyr, som skønnes at have en levetid på 25 år.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172