23948sdkhjf

Vestas ophæver tidligere økonomidirektørs fratrædelsesordning

Aftaler som direktøren sidste efterår indgik uden at orientere bestyrelsen og koncernchefen, har kostet selskabet dyrt, derfor har bestyrelsen nu valgt at ophæve direktørens fratrædelsesordning.
Bestyrelsen i Vestas Wind Systems A/S har den 6. september 2012 ophævet tidligere koncernøkonomidirektør Henrik Nørremarks fratrædelsesordning.

Baggrunden for dette usædvanlige skridt er, at Vestas’ ledelse er blevet opmærksom på to aftaler i Indien indgået af Henrik Nørremark på vegne af Vestas i efteråret 2011, som hverken bestyrelse eller koncernchef kendte til. Aftalerne synes indgået i strid med selskabets interne tegningsregler og selskabets interesser. Det skriver Vestas i en pressemeddelelse.

Gennem aftalerne har Henrik Nørremark efter alt at dømme påført Vestas et tab på EUR 4 mio., muligvis op til EUR 18 mio. De EUR 4 mio. er formentlig tabt, eftersom Henrik Nørremark har eftergivet dette beløb som led i en af de indgåede aftaler. Derimod undersøges det, om – i hvilket omfang – de øvrige EUR 14 mio., som er overført til to indiske selskaber, eventuelt vil kunne tilbageføres.

Erstatningskrav kan komme på tale
Beslutningen om at ophæve Henrik Nørremarks fratrædelsesaftale blev truffet, efter at bestyrelsens nominerings- og kompensationsudvalg havde gennemført en grundig revisions- og advokat-undersøgelse, der bragte de nævnte forhold for dagen.

Bestyrelsesformand Bert Nordberg siger:

- De undersøgelser, vi har ladet foretage, viser, at såvel den tidligere som den nuværende bestyrelse samt koncernchefen har været holdt uvidende om ovennævnte dispositioner.

Bert Nordberg understreger endvidere, at han er tilfreds med, at selskabet som et første skridt har besluttet at ophæve Henrik Nørremarks fratrædelsesaftale og bedt sine advokater om at foretage yderligere undersøgelser.

- Vi har endnu ikke taget stilling til, om der også er grundlag for at rejse erstatningskrav. Det er et kompliceret udredningsarbejde, der pågår, så et eventuelt erstatningskrav vil afhænge af den juridiske vurdering af de yderligere oplysninger, det er muligt for revisorerne og advokaterne at fremskaffe, siger bestyrelsesformanden.

At Vestas nu vælger at offentliggøre forholdene omkring den tidligere koncernøkonomidirektør er foranlediget af en henvendelse fra Jyllands-Posten om, at avisen den 3. oktober 2012 vil bringe en artikel vedrørende Vestas’ ophævelse af den tidligere koncernøkonomidirektørs fratrædelsesordning.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.143