23948sdkhjf

ETK måtte sluge komponent-omkostninger for at servicere kunder

I regnskabsåret 2021/2022 blev det endnu engang til fremgang på toplinjen for ETK EMS, som vi forleden kunne fortælle på Electronic Supply.

Det stærke år er dog alligevel ikke helt uden skrammer, for ser man nederst i regnskabet, er der en mindre tilbagegang at spore, hvor årsresultatet falder fra 3,6 til 2,7 millioner euro.

Men den del bekymrer ikke bestyrelsesformand Kurt Bering Sørensen, der kan fortælle, at netop dét tal skyldes svære vilkår på komponentmarkedet og et ønske om at servicere den fortsat voksende kundebase bedst muligt – også selvom det koster kroner.

Dyre stumper

Kurt Bering Sørensen peger på en række prisstigninger, som den generelle forklaring på den lavere indtjening.

- Faldet på bundlinjen skyldes forhøjede råvarepriser og en omstyring af visse produkter, fordi det har været svært at skaffe komponenter, og det har kostet os.

Han lægger videre vægt på, at det generelt har været et svært år i branchen, og at ETK derfor har agtet at skille sig ud ved at holde forholdet til kunderne i top.

- Det har været dyrt, men vi har valgt at sluge en del omkostninger for at servicere vores kunder. Vi har forsøgt at tilgodese kunderne i bestræbelserne på at bevare det høje serviceniveau, selvom det har kostet mere for os.

System sikrer gennemsigtighed

Netop forholdet til kunderne er et nøgleord hos ETK, mener Kurt Bering Sørensen, der bruger lejligheden til at understrege, at det gode forhold går begge veje.

- Vores kunder har været forstående over for den situation, vi står i, og de har selv bidraget med det, de kunne, hvis de for eksempel selv kunne skaffe komponenter.

Han forklarer, at forholdet er blevet lettet med det nye AI-system, som virksomheden har implementeret.

- Systemet gør, at kunderne kan kigge helt ind i systemet og se, hvor deres ordrer står. Så kan de selv ønske om omstyringer eller andre prioriteringer ud fra hvilke muligheder, der er tilgængelige. Det er væsentligt for ETK, at der er den gennemsigtighed, understreger Kurt Bering Sørensen.

Netop systemet, som ETK EMS bruger, var også en medvirkende faktor til, at årets opkøb, Alpha-elektronik, blev fuldt integreret i ETK tre måneder tidligere end forventet og i dag fungerer under navnet ETK EMS Næstved.

ETK EMS Group ApS
Regnskabsår 2021/2022 2020/2021
Valuta mio. euro mio. euro
Bruttofortjeneste 13,1 12,3
Resultat af primær drift 4,3 5,0
Resultat før skat 3,7 4,7
Årets resultat 2,7 3,6
Balancestatus 41,2 26,6
Egenkapital 14,5 16,1
Antal ansatte 323 231
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Jysk EMS'er jubler ikke trods vækst på 600 procent
Ambu starter ud med vækst i første kvartal
Robotmesse vender tilbage til Odense
Demant vokser 10 procent trods svære betingelser
Google lancerer chatrobot i konkurrence med Microsoft
Midtjyder opkøbt af kapitalfond
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Energy Supply DK
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.11